ABD Irak'a İlave Asker Gönderecek

ABD'nin Irak'a 560 ilave asker göndereceği bildirildi.

Irak'a giden ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Washington'un Musul harekâtına destek vermek için Irak'a 560 ilave asker göndereceğini söyledi.

Irak'ın en büyük ikinci kenti olan Musul, Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in elinde bulunuyor.

Bağdat'ta temaslarda bulunan Ashton Carter, Haydar el-İbadi hükûmetiyle ve askerî yetkililerle Musul harekâtını görüşmeye başladıklarını ifade etti ve “Musul'un çevresinin sarılıp geri alınmasını görüşüyoruz. Elbette bu bir süreç alacak. Sonrasındaysa yeniden yapılanma ve inşa süreci olacak.” diye konuştu.

“Hava Üssü ABD Tarafından Kullanılacak”

Carter ayrıca IŞİD'den alınan stratejik öneme sahip Kayyara hava üssünün koalisyona bağlı birlikler ve ABD tarafından kullanılacağını da söyledi.

el-İbadi hükûmetine bağlı birlikler, Musul'un yaklaşık 60 kilometre güneyinde bulunan üssün, ABD'nin hava desteğiyle cumartesi günü IŞİD'den alındığını duyurmuştu.

Carter, “Kayyara'nın ele geçirilmesinin devamı gelecek. Amaç, ABD'nin lojistik desteğinin konuşlanması için orada lojistik bir merkez kurmak.” dedi.

Kaynak: BBC Türkçe

Irak Haberleri

Irak, Hizbullah ve Husilere ait varlıkları dondurdu
Irak nüfusunun üçte birini 0–14 yaş grubu oluşturuyor
Barzani’den YPG/SDG’ye çağrı: Şara büyük bir şans
Irak’ta resmi seçim sonuçları açıklandı
Irak seçimleri: Sudani kazandı, İrancı partiler kaybetti