Abbas ve Dahlan Taraftarları Gazze'de Birbirlerine Girdi

Fetih’in iç seçimleri Abbas ile Dahlan taraftarları arasındaki çatışma nedeniyle ertelendi.

Fetih'in Gazze'deki hareket içi seçimlerinin Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas taraftarlarıyla Muhammed Dahlan taraftarları arasında silahların da kullanıldığı çatışmaya dönüştüğü bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Abbas ve Dahlan taraftarları arasında çıkan kavgada birçok kişi yaralandı.

Kaynaklar, Fetih hareketinin Gazze'nin doğusundaki teşkilatları için Ez-Zeytun Mahallesi'nde bir salonda yapılan seçimlerinde çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü, sandalyelerin ve yumrukların havada uçuştuğu kavgada silahların da çekildiğini ifade etti.

Polisin kavgayı ayırmak için müdahale ettiğini ve kavgaya karışanların gözaltına alındığını belirten kaynaklar, seçimlerin ise ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Fetih hareketi içinde Mahmud Abbas ve Muhammed Dahlan taraftarları arasında daha önce de birçok kez kavgalar ve çatışmalar yaşanmıştı.

FİEM

Filistin Haberleri

Katil İsrail Gazze'ye geçmesi gereken 26 bin yardım tırını engelledi
Soykırımcı İsrail, Gazze'de ateşkese rağmen saldırılarını sürdürüyor
İlaç eksikliği Gazze'de kronik hastalığı olanları tehdit ediyor
İşgal güçleri Batı Şeria’da 6 Filistinliyi yaraladı
Katil İsrail, 2 ayda 26 bin yardım tırını engelledi