Abbas güçleri Cenin'de sivillere ateş açtı

Mahmud Abbas güçleri birkaç gün önce Filistinli direniş gruplarına karşı operasyon başlattığını duyurmuştu.

Abbas rejimi birkaç gün önce direniş gruplarına karşı başlattığı operasyon kapsamında, Abbas rejimine bağlı polisleri yönlendirerek Cenin'deki Filistinlileri kuşatmaya aldı.

Olaylara tepki göstererek sokaklara dökülen halka ateş açıldı, ses bombaları atıldı.

Çıkan olaylarda çocuğu yaralanan Filistinli bir baba Abbas kontrolündeki polislere, "Orada işgalci Yahudiler duruyorken bize mi silah doğrultuyorsunuz? Vallahi sizinle de hesaplaşacağız" diyerek tepki gösterdi.

Abbas Rejimi Suriye'de mücahitlerin rejimi devirmesinden sonra, Batı Şeria'da direniş gruplarına karşı bir operasyon başlatmıştı. Çıkan çatışmalarda daha önce de direniş mensuplarından hayatını kaybedenler olmuştu.

Filistin Haberleri

Halid Meşal Filistin davasına destek için atılması gereken 10 adımı açıkladı
Halid Meşal: Kudüs'ü özgürleştirecek küresel ittifak kurmalıyız
Soykırımcı İsrail Gazze’ye şiddetli hava saldırıları düzenledi
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Ebu Safiyye serbest bırakılmalı
Gazze'deki duruma ilişkin 8 ülkenin dışişleri bakanlarından ortak açıklama