'3 Ayrı Botta En Az 700 Kişinin Öldüğünden Endişe Ediyoruz'

BMMYK Sözcüsü Spindler, Akdeniz’de çarşamba gününden bu yana 700 sığınmacının ölmüş olabileceğinden endişe ettiklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) sözcülerinden William Spindler, Akdeniz’de çarşamba gününden bu yana 700 sığınmacının ölmüş olabileceğinden endişe ettiklerini söyledi.

Afrika’dan Avrupa’ya kaçışta en sık kullanılan güzergahlardan olan Libya ile İtalya arasındaki Sicilya Kanalı’nda hafta başından bu yana artan göçmen akışında çok sayıda sığınmacı denizden kurtarılmasına karşın kayıp olanların ölmüş olabileceği belirtiliyor.

AA muhabirine konuşan BMMYK sözcülerinden Spindler, çarşamba günü batan teknede en az 100, perşembe günü yaşanan hadisede de 550 kişinin kayıp olduğu bilgisini verirken, cuma günü de 45 kişinin cesedinin İtalyan donanması tarafından denizden çıkarıldığını hatırlattı.

Spindler, “Çarşamba gününden itibaren 3 ayrı botta en az 700 kişinin öldüğünden endişe ediyoruz.” dedi.

"Yüzlerce kişi kayıp"

İtalyan basınına yansıyan son haberlerde, İtalyan güvenlik güçleri ve bölgede uluslararası misyon kapsamında bulunan deniz ekiplerinin yaptığı kurtarma operasyonlarında hafta başından bu yana 13 bin kişinin denizden kurtarıldığı, 65 kişinin cesedinin çıkarıldığı ve yüzlerce kişinin de kayıp olduğu ifade edildi.

Denizden kurtarılarak İtalya’nın büyük limanlarına getirilen sığınmacıların yetkililere verdiği bilgiler de denizde yüzlerce kişinin kayıp olduğuna işaret etti.

AA

Dünya Haberleri

Trump yönetiminin tartışmalı "ICE gözaltı merkezi Timsah Alcatraz’ın kapatılacağı" iddiası
AB'den İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere yönelik şiddet hakkında açıklama
ABD'nin ticari ham petrol stokları 4,3 milyon varil azaldı
Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov: Petrol ödemeleri dolardan yuana geçiyor
Soruşturulan Microsoft İsrail yöneticisi, görevinden ayrıldı