28 Şubat'ın 19. Yılında Müslüman Tutsaklar Adalet Bekliyor!

28 Şubat darbesinin üzerinden 19 yıl geçti. “Bin yıl sürecek!” diye ellerini ovuşturanların hevesleri kursaklarında kalsa da Müslüman tutsaklar hâlâ yaşanan hukuksuzluk zincirinin mağduru olarak içerideler.

HAKSÖZ-HABER

Önümüzdeki hafta 28 Şubat’ın yıldönümü. Erbakan Hükümetinin devrilmesine de yol açan darbenin üzerinden tam 19 yıl geçmiş olacak. Darbeden neşet eden birçok hukuksuzluk ve hak ihlali AK Parti iktidarı döneminde önemli oranda giderilirken darbe süreci içinde asker tarafından brifinglendirilmiş yargı tarafından mahkûm edilen birçok Müslümanın mağduriyeti hâlâ giderilmiş değil.

Yeterli düzeyde olmasa da işledikleri cürüm dolayısıyla darbecilerden hesap sorulmaya başlanan ülkede; bizzat bu cürümlerden kaynaklanan mahkûmiyetlerin gündeme gelmemesi ise ciddi bir çelişki olarak karşımıza çıkıyor. Askere selam duran yargının verdiği ve tamamen İslami kimliğe düşmanlıktan neşet eden kararların neticesinde mahkûmiyet gömleği giydirilen Müslüman tutsakların maruz kaldığı hukuksuzlukların ne zaman giderileceği merak konusu.

Ülkesine Dönemeyen Çok Sayıda Mağdur Var!

Bu süreç içinde göstermelik bir şekilde yargılanan ve cezaevlerine konulan ya da bu hukuksuzluk girdabından kurtulmak için yurt dışına hicret etmek zorunda kalan Müslümanlarla ilgili davaların yeniden görülmesi ve brifinglendirilmiş yargı kararlarının tashih edilerek mağduriyetlerin giderilmesi konusunda zaman zaman yapılan çağrıların karşılıksız kalması ise bu zulmün ne zamana kadar süreceği konusunda endişelere yol açmakta. Yıllardır bu hukuksuzluğu parmaklıklar ardında yaşayanların yanı sıra yine yıllardan beri başka ülkelere iltica etmiş olan Müslümanların adalet beklentisi de devam ediyor.

Özgür-Der Konuyu Gündem de Tutmak İçin Eylemde

Bu noktada Özgür-Der, 28 Şubat’ın yıldönümünde bir kez daha bu konuyu gündeme getirerek yeniden yargılamaların yolunun açılması ve mağduriyetlerin giderilmesi çağrısında bulunacak. 27 Şubat Cumartesi Saat 14:30'da Fatih Saraçhane Parkı’nda yapılacak etkinliğe konuya duyarlı kişilerin katılımı bekleniyor.

Eylem için Facebook Sayfası:

https://www.facebook.com/events/782872898509515/

Gündem Haberleri

Kemalistler iyice azıttı: 6 yaşındaki çocuğa sözlü tacizde bulundu
Filistin'e destek veren sporcuya 'şampiyonluğunu alırız' tehdidi
İşgal çetesi kabinesinde 'Refah' çatlağı
İşgal basını: Netanyahu, UCM'nin çıkarabileceği tutuklama emri konusunda "çok gergin"
Netanyahu "barış anlaşması imzalanmasını" engelliyor