15 Temmuz Kürtler ve HDP/PKK

Kürtler, 15 Temmuz direniş hattına verdikleri destekle, PKK’nın söyleminin ve şiddetini artırdığı terör eylemlerinin ‘ülke siyasetinin neresine oturduğunu gördüklerini’ ortaya koydu.

Serdar Bülent Yılmaz’ın yorumu:

15 Temmuz Kürtler ve HDP/PKK

15Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı tarafından sokağa çağrılan halk, adeta bir destan yazarak darbeyi “girişim” kalmaya mahkum etti. Son asker de silahını teslim edinceye kadar evlerine dönmediler. Sonrasında ise darbe kesin olarak bastırıldıktan sonra her gece meydanlarda eylemlerini sürdürdüler. Yenikapı’ya sığmayan milyonlarca insan artık hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağı gerçeğini kanlarıyla ve terleriyle mühürledi.

Elbette darbenin başarısız olmasını istemeyen, Erdoğan’ın ve AK Parti’nin süreçten karlı çıkacağını hesap eden çevreler de oldu. Bunların başında tabii ki Türk solu geliyor. Bugüne kadar darbe karşıtlığı söylemini adeta bir endüstriye çeviren, demokratlığı sömüre sömüre posasını çıkaran sahtekârların makyajları 15 Temmuz gecesi döküldü.

Özellikle ilk saatlerde dut yemiş bülbüle dönüşenleri darbenin sessiz destekçilerinden saymak gerekiyor. TÜSİAD, TİSK, DİSK, KESK, bu kesimlere yakın insan hakları dernekleri, medyaları ve sol örgütler “bekle gör” politikası uyguladı. Sonrasında bunların bir kısmı darbe başarısız olunca bir bir açıklama yaparak darbeyi sözde kınadı. Ama ne meydanlarda görebildik ne de sosyal medyada bu kendilerini. Birkaç cümlelik açıklamaların ardından bir daha kendilerinden haber alınamayanlar yanında, darbeye nasıl da karşı koyduklarını ileri sürenler, hayali kahramanlık öyküleri yazanlar da oldu.

Yazının Devamı >>>

Yorum Analiz Haberleri

Şule öğretmen ve yeni maarif modeli
Siyonistlerin antisemitizm “silahı” artık işe yaramıyor
"Nefretin çatallı dili kurusun!"
ABD üniversiteleri ayaklanırken Türkiye ne yapıyor?
"Müslüman” öğrencilerin ABD’yi sarsan eylemleri