1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Senfoni Orkestrası Suriye İçin Çaldı
Senfoni Orkestrası Suriye İçin Çaldı

Senfoni Orkestrası Suriye İçin Çaldı

Bosna Hersekli ünlü orkestra şefi yönetimindeki İstanbul Senfoni Orkestrası, Suriye için konser verdi.

26 Mart 2013 Salı 16:30A+A-

Bosna Hersekli ünlü orkestra şefi Emir Nuhanoviç yönetimindeki Cemal Reşit Rey İstanbul Senfoni Orkestrası, Suriye'deki insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda konser verdi. Konserde, Suriyeli keman sanatçısı Ali Moraly de solist olarak yer aldı.

Konser öncesinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Konuşulması gereken şey, Suriye'de yaşananlardan ziyade, Suriye'de olanlara sessiz kalanların bunu nasıl başardığıdır" dedi.

Bakan Çelik, "İnsanlık hafızasının yeniden şekillendiği bu süreçte, vicdana ve değişime çağıranların başında geliyoruz. Katledenlerin, zulmedenlerin safında değiliz" şeklinde konuştu.

Konserin açılışında dinleyicilere seslenen şef Emir Nuhanoviç de Avrupa ve dünyanın büyük çoğunluğunun, Saraybosna'da yaşananlar için hiçbir şey yapmadığını belirterek, bu dram karşısında bir tek Türkiye'nin Birleşmiş Milletler içinde çaba gösterdiğini ifade etti.

Nuhanoviç, "Bir çocuğun gözyaşı tüm dünyanın zenginliğine bedeldir. Şu anda Suriye'de anneler kendi çocuklarını gömüyorlar" diye konuştu.

Suriyeli keman sanatçısı Ali Moraly ise Suriye'de yaşananlara dikkati çekmek için konserde yer aldığını söyledi. 

Konuşmaların ardından, orkestra, Tomaso Albinoni'nin "Adagio in G-Minor", Maurice Jarre'nin Çağrı filminin tema müziği "The Message" ile Beethoven'in "5. Senfoni" isimli eserlerini seslendirdi.

 

HABERE YORUM KAT