1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sen Neymişsin Be Cihat Yaycı!
Sen Neymişsin Be Cihat Yaycı!

Sen Neymişsin Be Cihat Yaycı!

Tümamiral Cihat Yaycı’nın kızağa çekilmesi bilumum Kemalistleri düne kadar karşı çıktıkları, alay ettikleri Libya Anlaşmasının ‘ne mübarek bir şey’ olduğunun idrakine vardırmış!

18 Mayıs 2020 Pazartesi 13:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ve sonunda beklenen oldu, Cihat Yaycı etrafındaki tartışmalar Kemalist militarist çevreleri üzüntüye boğacak şekilde Tümamiral’in istifasıyla sonuçlandı.  

Cumhuriyet Gazetesi bu iç burkan, yürek yakan gelişmeyi hüzünlü okuyucularına şöyle duyuruyor: 

   “Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki en büyük kazanımı olan Libya Anlaşmasının mimarı ve Fethullahçı Terör Örgütü'ne karşı mücadelenin en kritik silahı olan Fetömetre’nin mücidi olan eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameyle pasif göreve atanmasının ardından istifa etti. Cumhuriyet.com.tr'ye bilgi veren yakın çevresi istifayı doğruladı.”

Ah ne kadar acı, Atatürk’ün ordusunun düşürüldüğü duruma bakın! Eskiden olsa öyle mi olurdu ya! Siyasilerin tasarrufuyla paşaların istifaya zorlanması olacak şey mi? Biz oysa tersine alışkınız, gerektiğinde paşalar ülkenin birlik ve bütünlüğü ve Atatürk cumhuriyetinin muhafazası için posta koyar ve siyasiler istifa ederdi değil mi? Şimdi ülkenin düşürüldüğü duruma bakın hele! 

Bu saçmalık dizisi bir yana, Kemalistlerin Cihat Yaycı mevzusu gündeme geldiğinden beri Türkiye’nin Libya operasyonuna methiyeler düzmesi de çok dikkat çekici değil mi? Oysa düne kadar Tayyip Erdoğan’a verip veriştiriyor, maceracılıkla suçluyorlardı. Trablus yönetimiyle yapılan anlaşmanın kağıt üstünde kalmaya mahkum olduğunu, Hafter’in Libya’nın geleceğini belirleyeceğini, Türkiye’nin Akdeniz’e kıyısı olan tüm ülkelerle düşmanlığa itildiğini falan söylemiyorlar mıydı? 

Peki ne oldu şimdi Libya Anlaşmasının kerametlerini mi keşfettiler? Yok hayır, sadece Tayyip Erdoğan’a sövmek için yeni bir malzeme buldular o kadar! 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum