1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Selefi Parti Sisi'yi Destekleyecek
Selefi Parti Sisi'yi Destekleyecek

Selefi Parti Sisi'yi Destekleyecek

Mısır'da Selefi eğilimli partilerin en büyüğü olan Nur Partisi, cumhurbaşkanlığı seçiminde darbe lideri Abdulfettah Sisi'yi destekleyeceğini açıkladı.

04 Mayıs 2014 Pazar 11:13A+A-

Parti Genel Başkanı Yunus Mahyun, yüksek kurulda yapılan görüşmenin ardından, cumhurbaşkanı adayları Hamdin Sabbahi ve Abdulfettah Sisi arasında oylama yapıldığını ve toplantıdan Sisi’nin desteklenmesi kararının çıktığını söyledi.

Nur Partisi, darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kazandığı 2012'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde, Güçlü Mısır Partisi Genel Başkanı Abdulmunim Ebu'l Futuh'u desteklemişti.

Nur Partisi, 3 Temmuz’da Müslüman Kardeşler’in tasfiye edildiği ve Muhammed Mursi’nin devrildiği darbeye ve daha sonra darbe yönetiminin hazırladığı, referandumla kabul edilen yeni anayasaya da destek vermişti.

Selefiler bölündü

Ancak ülkedeki Selefi akımlar içinde darbe rejimine karşı duran ve Nur Partisi’ni eleştiren bazı siyasi hareketler de var.

Selefiler arasındaki ayrılık cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde daha da artmış durumda.

Mısır’da cumhurbaşkanlığı yarışı Sisi ile eski cumhurbaşkanı adayı Nasırcı eğilimiyle bilinen Halk Akımı lideri Hamdin Sabbahi arasında geçecek.

Abdulfetah Sisi, Muhammed Mursi tarafından savunma bakanı olarak görevlendirilmişti. 3 Temmuz sivil destekli askeri darbenin ardından Sisi ülkeyi yöneten asıl güç haline gelmişti.

Darbenin ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dört ayrı davadan yargılanıyor.

Mısır, Müslüman  Kardeşler Teşkilatı'nı terör örgütü ilan etmişti. Ardından Gazze’yi yöneten Hamas’ın Mısır’daki çalışmalarına yasak getirilmişti.

Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT

3 Yorum