1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Selahattin Demirtaş’ın Hatırlamasına Yardımcı Olalım...
Selahattin Demirtaş’ın Hatırlamasına Yardımcı Olalım...

Selahattin Demirtaş’ın Hatırlamasına Yardımcı Olalım...

İçerisinde Hüda-Par üyelerinin de bulunduğu onlarca insanın hunharca katledilmesi sonucunu doğuran 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili olarak Selahattin Demirtaş’ın bugün medyaya düşen açıklamaları göz yaşarttı.

13 Kasım 2014 Perşembe 17:49A+A-

İçerisinde Hüda-Par üyelerinin de bulunduğu onlarca insanın hunharca katledilmesi sonucunu doğuran 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili olarak Selahattin Demirtaş’ın bugün medyaya düşen açıklamaları göz yaşarttı.

Hürriyet gazetesinin Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek’e yaptığı açıklamada HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Bazı eksiklikler yaşandı. Biz çağrı yaptığımızda, Hüda Par binalarına saldırılacağına, Hüda Par'lılarla gerilim yaşanacağına dair en küçük bir öngörümüz yoktu" demiş. En çok dikkat çeken beyanı da bu ya!

Peki, acaba gerçekten Selahattin Demirtaş ve ekibi bu yıkımı öngörememiş miydi? Aradan geçen bunca zamandan sonra gelen bu açıklamayı yine de bir iyi niyet adımı olarak mı görmeliyiz? Açık olan şu ki, ne biz balık hafızalıyız ne de muhatabımız!

Biz yine de bu açıklamayı bir iyi niyet adımına yorup aşağıdaki hatırlatmalarda bulunalım. Sadece bu belgeler bile dikkate alındığında Selahattin Demirtaş ve partisinin –şayet gerçekten samimi iseler- öyle “bilmiyorduk, öngöremedik” gibi havalardan çıkarak kamuoyundan ve de bu süreçte birçok haksızlığa maruz bırakılan Hüda-Par camiasından özür dileme yürekliliğini ortaya koyması gerekmekte.

selahattin-demirtas-twitter-ydgh-bdp.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum