1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Seküler ırkçılık düşman bulmakta zorlanmıyor!
Seküler ırkçılık düşman bulmakta zorlanmıyor!

Seküler ırkçılık düşman bulmakta zorlanmıyor!

Kadıköy Life isimli dergi “göçmen istilasından” sonra “Afrikalılardan” da şikayetçi olmuş!

18 Ağustos 2023 Cuma 16:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de ırkçılığın farklı yüzleri var. Hepsinin ortak noktası ise beklendiği üzere yabancı düşmanlığı. Aslında buna “öteki düşmanlığı” demek daha doğru olabilir. Zira Suriyelileri veya örneğin Afganistanlıları “yabancı” yapan bir durum yok. Asıl yabancı olanların kim olduğu ise ırkçı nefret incelendiğinde rahatlıkla ortaya çıkıyor.

Kadıköy’de yayın yapan Kadıköy Life Dergisi, sosyal medyadan paylaştığı görselde hem mültecileri hem de Afrikalı turistleri hedef aldı. Aynı anda iki farklı grubu hedef göstererek ırkçılara örnek olan Kadıköy Life elitizmden güç alan seküler ırkçılığın nasıl bir şey olduğunu özetliyor!

Arkadaşımız Yeliz Sancaktaroğlu dün sizler için Caddebostan sahilinde dolaştı. Göçmen istilasının nispeten azaldığını gözlemlerken bu defa Afrika'dan konuklara rastladı.” cümleleriyle verilen görsel Türkiye’de alışık olduğumuz “halk plaja indi, vatandaş mağdur” mantığının bir yansıması!

Mülteciler “istilacı” olarak yaftalanırken Afrikalılar ise açıkça ötekileştiriliyor. Anlaşılan o ki bu kesimler kendilerinden başka kimseyi sevemiyorlar. Mülteci azalsa bu sefer Afrikalı… Seküler ırkçılık düşman bulmakta zorlanmıyor!

basliksiz-142.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum