1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sekine ne zaman iner?
Sekine ne zaman iner?

Sekine ne zaman iner?

Başakşehir Özgür-Der'de Gerçekleşen Fevzi Zülaloğlu ile Ayetler Işığında Hayat program serisinde bu ay "Sekine Ne Zaman İner?" konusu konuşuldu.

11 Ocak 2024 Perşembe 16:54A+A-

M. Furkan Gökçe / Haksöz Haber

Başakşehir'de düzenlenen "Sekine Ne Zaman İner?" adlı program, Fevzi Zülaloğlu'nun sunumu ve "Ayetler Işığında Hayat" başlığı altında gerçekleşti. Katılımcılar, Zülaloğlu'nun Kur'an ayetlerine dayandırdığı ve İslami tarih örneklerini sunduğu konuşmasını büyük bir dikkatle takip etti.

Konuşmasında, Zülaloğlu, Bedir Savaşı gibi İslami tarihin dönüm noktalarına değindi. Bu olaylar üzerinden Müslümanların zor zamanlarda Allah'a olan inancının ve O'ndan yardım talebinin önemine dikkat çekti. Zülaloğlu, "Resulullah ve Müminler Allah var Gam yok duygusuyla umuduyla ilahi Zafer vaadine el Mümin olan Allah'a güveniyorlardı" ifadeleriyle, geçmişte yaşanan olayların günümüz Müslümanlarının da rehberi olabileceğini vurguladı.

Ayrıca, Zülaloğlu, Kur'an'dan alıntılar yaparak, dua ve ibadetin Müslüman hayatındaki merkezi rolüne vurgu yaptı. "Allah Teala bütün dualara mutlaka cevap verir, bana dua edin ben de cevap vereyim" sözleriyle, dua etmenin ve Allah'a güvenmenin önemini katılımcılara hatırlattı.

Program, Zülaloğlu'nun Müslümanların tarih boyunca ve günümüzdeki mücadeleleri hakkında değerlendirmeleriyle devam etti. Gazze'deki direnişin ve şehitlerin anısına yapılan dualarla, inancın sadece tarihi bir olgu olmadığını, günümüzde de devam eden bir mücadele ve bağlılık olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT