1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şehrin Ortasında Kafaya Tek Kurşun
Şehrin Ortasında Kafaya Tek Kurşun

Şehrin Ortasında Kafaya Tek Kurşun

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi dün gece korku dolu anlar yaşadı. Jandarma tarafından durdurulan araçlardan indirilip üst araması yapılmak istenen dokuz kişiden Sedat Karadağ başından vuruldu. Ağır yaralanan Karadağ Van’a sevkedilirken araçtaki tamamı BDP’li

12 Aralık 2010 Pazar 22:39A+A-

Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İpekyolu Caddesi'nde Aziz Sevmiş yönetimindeki minibüs ile plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir otomobili durdurdu. İddiaya göre üst araması yapacağını belirten ekipler dokuz kişiyi yere yatırdı. Bu sırada bir el silah sesi duyuldu. Yaşanan paniğin ardından, durdurulan kişilerden 33 yaşındaki Sedat Karadağ'ın başından vurulduğu görüldü. Olay yerine gelen ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karadağ, ilk müdahalesinin ardından askeri helikopterle Van'a sevk edildi. Demokratik Yurtsever Gençlik'in (DYG) Yüksekova sözcüsü olduğu belirtilen Karadağ'la birlikte gözaltına alınan Caner Doğan, Cihan Temur, Esra Çağala, Vedat Özkesici, Aziz Sevmiş, Necmettin Çelik, Davut Yayık ve soyadı öğrenilmeyen Fatih isimli kişi için 24 saat avukatlarıyla görüştürülmeme kararı alındığı belirtildi. Çocuklarıyla görüşmek için İlçe Jandarma Komutanlığı'na giden aileler de geri çevrildi.

Vali'ye göre kendini vurmuş

Bu sırada bir açıklama yapan Hakkari Valisi Muammer Türker "Aldığım bilgiler doğrultusunda Karadağ, taşıdığı silahla kendini vurmuş olabilir" dedi. Vali Türker, gerçeğin, balistik inceleme ve savcılığın soruşturması sonucunda ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

Türker'in bu iddiasına yalanlama ise Karadağ'ın dayısı Habib Önen'den geldi. Önen "Sedat, arkadaşlarıyla eve gelmek isterken vuruldu. Üzerinde ne bir silah ne de kendine zarar verecek bir alet vardı. Yetkililerin 'kendini vurdu' beyanı doğru değildir. Serdar'ın infaz edilmek istendiğini tahmin ediyoruz. Şu an hayati tehlikesi sürüyor" dedi.

Açıkça infaz

BDP ilçe yöneticilerinden Erol Aydın ise Hakkari Valisi Muammer Türker'in olayı "intihar etti" diyerek ters-yüz edip, çarpıtarak yansıtmaya çalıştığını söyledi. Vali'ye tepki gösteren Aydın, "Bu olay gösteriyor ki, asker açıkça arkadaşımızı infaz etmek istemiş. Yüksekova halkı bir an önce bu düşmanca yaklaşımın ve bu olayı yapanların bulunup, haklarında yasal işlem yapılmasını istiyor. Açıkça işlenen bu infaz karşısında sessiz kalmayacağız" dedi.

Yüksekova karıştı

Bu olay üzerine ilçedeki tüm işyerleri kepenk kapatırken, BDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık iki bin kişi basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Sedat Karadağ'ın jandarma kurşunuyla vurulduğu ileri sürüldü. Basın açıklamasından sonra dağılmayan grup, polisle çatıştı. İlçeyi savaş alanına çeviren çatışmada polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanırken göstericiler de taş ve molotof kokteyli attı.

SELİM KEMALOĞLU / TARAF

HABERE YORUM KAT

1 Yorum