1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şehitlerin yükselttiği direniş bayrağı
Şehitlerin yükselttiği direniş bayrağı

Şehitlerin yükselttiği direniş bayrağı

Mehmed Göktaş, Filistin İslami direnişinin şehitler eliyle yükselen cihad bilincine dikkat çekiyor.

12 Nisan 2024 Cuma 13:15A+A-

Mehmed Göktaş / Doğruhaber

Filistin’de lider olmak yani şehid olmak

Filistin’de lider olmak demek eşittir şehid olmak demektir.

Hani İslam ordusu Mute savaşına çıkarken Rasûlullah (sallallahü aleyhi vesellem) sancağı Zeyd b Harise’ye (radıyallahü anh) vermişti ve

“Zeyd şehid olursa sancağı Cafer b Ebi Talip alsın (radıyallahü anh), Cafer de şehid olursa sancağı Abdullah b Revaha (radıyallahü anh) alsın” buyurmuştu. İslam ordusunu uğurlamaya gelen kalabalığın arasında bir Yahudi de bulunuyordu, ordu hareket ettikten sonra o Yahudi dedi ki;

“Eğer bu adam gerçekten Allah’ın peygamberi ise saydığı bu isimlerin hepsi de şehid olacak. Çünkü İsrailoğulları içinde bir peygamber bu şekilde yüz kişinin ismini saysa hepsi de şehid olurdu” dedi.

Biz bunun günümüzdeki canlı şahitleriyiz. Filistin’de, Gazze’de, Hamas’ta lider olmak demek kesinlikle şehid olmak anlamına gelmektedir. Yani liderliğe gelen herkes şehid olmaya geldiğinin bilincindedir. İzzettin el Kassam, Şeyh Ahmed Yasin, Rantisi ve aklınıza gelen ne kadar lider varsa hepsi de şehid olmuş, olmayanlar da sırasını beklemekteler. Zannetmiyoruz ki hiç birisi de yatağında ölmeyi aklından geçirmiş olsun.

Son olarak İsmail Heniye’nin üç oğlu Hazım, Emir ve Muhammed ile torunları Muna, Amal, Halid ve Rezzan şehid oldular.

Burada dikkat çeken bazı noktalar var, bu kişiler kalabalıklarla birlikte rastgele şehid olmuş değiller, bunlar Siyonist katil rejimin özel olarak takip ettiği, katliam listesinin başında yer almış ve özel operasyonla şehid edilmişlerdir.

Herkes biliyor ki Filistin’deki ve Gazze’deki bütün liderler ve komutanlar kafir Siyonizm’in ölüm listesindedirler.

Ama buna rağmen hiçbiri şehadet sırasını başkalarına vermiyor ve nöbet yerine koşuyor.

Bu arada İsmail Heniye dünyadaki Müslüman liderlere çok önemli bir ders vermektedir: Üç oğlunu ve torunlarını şehid veren bir baba olarak metanetin ne demek olduğunu gösteriyor. Sanki üç oğlu ve torunları şehid edilen bir baba değil de otomobilinin tekeri patlamış veya bir yerleri çizilmiş bir kişinin tavrından fazlasını göstermiyor. “Benim evlatlarımın şehadetinin Müslümanların şehadetinden hiçbir ayrıcalığı yoktur” diyor.

Söylediğim gibi her seviyedeki Müslüman öncülere verilmiş muhteşem bir derstir bu.

Rabbim bunun karşılığını ahiretten önce dünyada da verecektir inşallah.

Bu duygularla cumanızı ve bayramınızı tebrik ediyorum.

HABERE YORUM KAT