İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyonist savaş uçaklarının bombardımanı neticesinde Filistin hükümeti İçişleri Bakanı Said Siyam, oğlu, kardeşi ve kardeşinin eşinin şehit olmalarından dolayı bütün Filistin halkıyla İslam ümmetine taziyelerini bildirdi.
Hamas'ın, liderlerinden Şeyh Said Siyam için yayınladığı baş sağlığı mesajında şu ifadelere yer verildi: "Ebu Musab sen de, Şeyh Ahmed Yasin, Dr. Abdülaziz Rantisi, Dr. İbrahim el-Mukadime, İsmail Ebu Şenneb, Şeyh Salah Şahade, Şeyh Cemal Mansur, Şeyh Cemal Selim, Şeyh Nizar Reyyan ve diğer şahsiyetler gibi Rabbine kavuşup, şehadet şerbetini içtin."
Filistin Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre Hamas yayınladığı taziye mesajının devamında şöyle dendi: "Hamas, verdiği çok değerli kurbanlara rağmen, büyük ümmete vekâleten bu mübarek topraklarını savunmak için direniş yolunda devam edecek, liderleri her zaman safların önünde olacak ve düşmanın tehditleri onları yıldırmayacaktır."
Filistin Meclisi: "Siyam'ın Kanı Zafer ve Şehadet Yolunda Bize Işık Olacak!"
İşgal ordusuna bağlı savaş uçaklarından Gazze'nin ortasındaki bazı evlerin bombalanması sonucu hayatını kaybeden Filistin hükümeti İçişleri Bakanı Said Siyam'ın oğlu ve kardeşiyle birlikte şehit olmasından dolayı Filistin Meclisi taziye mesajı yayınladı.
Mesajda şöyle dendi: "Filistin Meclis Başkanlığı, parlamentodaki göreviyle hükümetteki vazifesini hakkıyla yerine getiren mümtaz şahsiyetlerden biri için en içten taziye dileklerinde bulunuyor. Şeyh Said Siyam ihlasıyla, hizmetiyle, dinine olan bağlılığıyla, İçişleri Bakanı olarak herkesin güvenini kazanmasıyla, Filistin halkına ve Filistin davasına olan sadakatiyle ve bu uğurda yaptığı çabalarıyla örnek bir şahsiyetti. Filistin Meclisindeki vekiller olarak, şehit kardeşimiz Siyam'ın yere akan kanının özgürlük ve bağımsız Filistin devletinin kurulması mücadelesinde bize ışık olacağını söylüyoruz. Şehid Said Siyam'ın kanı, Filistin halkını savunmak için girdiğimiz cihad ve şehadet yolunda takip edeceğimiz bir meşale olacaktır."
Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: "Meclisin açılışının daha ilk gününde başta Meclis başkanımız Dr. Aziz Duveyk olmak üzere 40 vekilin tutuklanması, vekillerin evlerinin bombalanması, bazılarının tehdit edilip şehit edilmesi bizim için bir şereftir. Bütün bunlar azmimizi daha da bilemekten başka bir şeye yaramayacak. Filistin halkına verdiğimiz söze sadık kalmaya, Filistin davası için mücadele etmeye ve bu uğurda her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz."