1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Şehit Mehmet Yılmaz’ın Eşi: 'Rabbim Bizi de Onurlandırdı'
Şehit Mehmet Yılmaz’ın Eşi: 'Rabbim Bizi de Onurlandırdı'

Şehit Mehmet Yılmaz’ın Eşi: 'Rabbim Bizi de Onurlandırdı'

Darbe girişimine tepki göstererek, gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde cuntacıların silahından çıkan kurşunla şehit olan Yılmaz'ın eşi ''Rabbim bizi onurlandırdı, vatanımız sağ olsun.'' dedi.

19 Temmuz 2016 Salı 23:15A+A-

Darbe girişimine tepki göstererek, gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde cuntacıların silahından çıkan kurşunla şehit olan Mehmet Yılmaz'ın eşi Ayşegül Yılmaz, "Rabbim bizi de onurlandırdı, vatanımız, devletimiz sağ olsun. Rabbim vatanımıza, devletimize zeval vermesin. Allahım üzerimize hain tuzaklarla gelenlerin tuzaklarını boşa çıkarsın." dedi.

Yılmaz, eşi Mehmet Yılmaz'ın, 15 Temmuz gecesi başarısız olan darbe girişiminin medya organlarına yansımasının ardından evinden çıkarak Boğaziçi Köprüsü'ne doğru gittiğini söyledi.

Evden çıkarken, "Allah'a emanet ol" dediği eşiyle saat 01.30 sularında telefonla görüştüğünü anlatan Yılmaz, "Eşimle telefonda görüştüğümde henüz köprüye ulaşmamıştı. Dolayısıyla eşim köprüye ilk gidenlerdendi. Köprüye ulaştıktan sonra eşim, yanındaki arkadaşlarını durdurmaya, onları sakinleştirmeye çalışmış. Arkadaşlarına 'Polis önlemler alıyor sakin olun' diye söylemiş." şeklinde konuştu.

''Allah'a teslimiyetinin mükafatını çok güzel bir şekilde aldı''

Yılmaz, eşinin darbeci askerler tarafından açılan ateşle sırtından vurulduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Artık gerisi bilmiyoruz. Daha sonra eşimin yanında olan kişi geldi bizi ziyaret etti. İlk yardım müdahalesini ortamın karışıklığından dolayı tam yapamadığı için vicdan azabı duyuyormuş, helalleşmeye geldi. Gönlüm rahat, öyle bir yaşantısı vardı ki onun bedeni burada, ruhu sanki ahiretteydi. Sürekli Allah'a kavuşmak istiyordu. Bize bunu hep alıştırdı. 'Allah'ın rahmetine çok güveniyorum' derdi. Allah'a teslimiyetinin mükafatını çok güzel bir şekilde aldı. Ben onunla gurur duyuyorum."

Ayşegül Yılmaz, Türkiye'nin çok güzel bir vatan olduğunu dile getirerek, "Tarihte de böyle bir vatan için bedeller ödemişiz, ödemeye de devam ediyoruz. Allahım bizi de onurlandırdı şehitlik mertebesiyle. Şehit haberlerini izlerdim. Şehit ailelerini gördükçe onların arasına bizim de gireceğimizi hiç bilmiyordum. Rabbim bizi de onurlandırdı, vatanımız devletimiz sağ olsun. Rabbim vatanımıza, devletimize zeval vermesin. Allahım üzerimize hain tuzaklarla gelenlerin tuzaklarını boşa çıkarsın."ifadelerini kulllandı.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum