1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şehit İskilipli Atıf Hoca İçin Etkinlik Takvimi
Şehit İskilipli Atıf Hoca İçin Etkinlik Takvimi

Şehit İskilipli Atıf Hoca İçin Etkinlik Takvimi

Kemalist sistemin ilk dönem kurbanlarından İskilipli Atıf Hoca için yapılacak etkinliklerin ayrıntıları...

04 Şubat 2012 Cumartesi 09:01A+A-

1926'da İstiklal Mahkemelerinde "yargılanıp" darağacına gönderilen İskilipli Atıf Hoca, şehadetinin 86. yılında bir dizi etkinlikle anılıyor.

Cumhuriyetin ilk yıllarında şapka inkılâbından 18 ay önce yazdığı ve batılılaşmayı eleştirdiği “Frenk Mukallitliği ve Şapka” adlı risalesinden dolayı, risaleden çok sonra çıkarılan Şapka Kanununa muhalefetten 4 Şubat 1926’da idam edilen İskilipli Atıf Hoca unutulmadı.

Hepimiz İskilipli Atıf Hocayız!

İstiklal Mahkemelerinde göstermelik bir şekilde yargılanan ve hemen sonrasında idam edilen İskilipli Atıf Hoca, cumhuriyet döneminde katledilen binlerce âlimin sembol isimlerinden biri. Kemalist devletin çirkin cinayetlerinden biri olan bu olayı kınamak, İstiklal Mahkemelerinde serdedilen zulümleri ifşa etmek ve şehadetinin 86. Yılında İskilipli Atıf Hoca’yı anmak için bir dizi etkinlik düzenleniyor.

Çorum Özgür-Der’den Mezarı Başında Anma

3 Şubat Cuma günü saat 10.00'da Çorum’a bağlı İskilip'te Gülbaba Mezarlığında bulunan şehit İskilipli Atıf Hoca'nın kabri başında Özgür-Der Çorum Şubesi tarafından bir anma programı düzenlenecek.

İSTANBUL’DA PROTESTO EYLEMİ

Şehadetinin yıldönümünde, 4 Şubat Cumartesi günü, 13.00’te Fatih Saraçhane Parkı’nda İstiklal Mahkemeleri ve Kemalist sistemin cinayetleri tel’in edilerek İskilipli Atıf Hoca’nın unutulmadığı ve katillerinin affedilmediği ilan edilecek.

Özgür-Der ve 16 Temmuz Gençlik Hareketi tarafından organize edilecek olan protesto eylemine çok sayıda duyarlı insanın katılımı bekleniyor.

Ulucanlar Cezaevi Önünde Anma

Aynı gün, 4 Şubat Cumartesi günü, 11.00’de İskilipli Atıf Hoca, onunla birlikte idam edilen Babaeski Müftüsü Ali Rıza Efendi ve yine Şapka Kanununa muhalefetten idam edilen Erzurumlu Şalcı Şöhret Bacı şahsında, tüm Şapka Kanunu mağdur ve mazlumları Ulucanlar Cezaevi önünde anılacak. Mazlumder ve 16 Temmuz Gençlik Hareketi tarafından düzenen programa İskilipli Atıf Efendi’nin aile fertleri de katılacak ve iade-i itibar talep edilecek.

Seminer ve Film Gösterimi

Yine 5 Şubat'ta 16 Temmuz Gençlik Harteketi tarafından İHH Konferans Salonu'nda İskilipli Atıf Hoca'nın hayatı, ilmi ve siyasi görüşleri ve mücadelesinin konu edinildiği bir seminer düzenlenecek. Saat 15.00'te başlayacak seminere konuşmacı olarak Bahadır Kurbanoğlu katılacak. Seminer sonrası "Kelebekler Sonsuza Uçar" filmi gösterilecek.

Çorum’da Protesto Eylemi ve Panel

Son olarak yine Çorum’da 5 Şubat günü Özgür-Der, İlke-Der ve Eğitim-Bir-Sen tarafından İskilipli Atıf Hoca'yı asan İstiklal Mahkemeleri protesto edilecek. Çorum PTT önündeki eylem 11.00'de başlayacak.

Protestonun ardından Özgür-Der tarafından bir anma programı düzenlenecek. “Şehit İskilipli Atıf Hoca” adıyla düzenlenen programa Abdurrahman Dilipak, Hamza Türkmen, İskilipli Atıf Hoca’yla ilgili çalışmalarıyla bilinen Dr. Mehmet Sılay ve Av. Ömer Kılıç’ın konuşmacı olarak katılacağı program 5 Şubat Pazar günü 13.00’te Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda yapılacak.

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum