1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şehit Hanımları Suriye İçin İlaç Topladı
Şehit Hanımları Suriye İçin İlaç Topladı

Şehit Hanımları Suriye İçin İlaç Topladı

Kafkasyalı şehit hanımları Suriye'ye gönderilmek üzere ilaç ve erzak topluyorlar.

25 Aralık 2013 Çarşamba 18:34A+A-

İMKANDER'in Suriye için başlattığı erzak ve battaniye yardımıyla birlikte sürdürdüğü ilaç kampanyası hız kesmeden devam ediyor.

İlaç kampanyasına çoğu eşini ya da oğlunu Kafkasya direnişinde kaybetmiş muhacir bayanlar da destek veriyorlar.

Muhacir hanımlar, Suriyeliler için topladıkları ilaçların tasniflerini İMKANDER Muhacir Etüt Merkezinde yapıyorlar.

İMKANDER Hanımlar Komisyonunun başlattığı kampanyaya yoğun ilgi oldu.

Türkiye'nin birçok bölgesinden ilaç ve sağlık malzemesi bağışı aldıklarını söyleyen komisyon üyeleri Suriye'deki direnişin bir parçası olmaktan, yaralarına merhem olabilmekten mutluluk duyduklarını bildirdiler. 

İMKANDER Başkanı Murat Özer "Suriyeli kardeşlerinin yaşadıklarını en iyi Kafkasya'da hala Rus işgaline karşı savaşanların ailelerinin anlayabileceğini, kendileri ihtiyaç sahibiyken Suriyeli kardeşlerine öncelik tanıyan İMKANDER Hanımlar Komisyonunun güzel bir örneklik sergilediğini" söyledi.

Özer; Kafkasyalı Müslümanların coğrafi ayırım yapmaksızın İslam beldelerindeki direniş gruplarına katıldıklarını ve bu sebeple Suriye'de Esed diktatörlüğü ve Rusya'ya karşı savaşan 1500'e yakın Kafkasyalı savaşçı olduğunu söyledi. Kafkasyalı hanımların tıpkı Türkiye'nin yakın tarihindeki Kurtuluş savaşındaki gibi cepheye yardımda geri durmadıklarını, ellerinden geldiği kadar direnişe katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Kampanyalarının devam edeceğini ileten komisyon üyeleri özellikle tıbbi malzemelerden sargı bezi, sakat arabaları veya narkozda kullanılan ilaçlara ihtiyaç duyulduğunu, yardım yapmak isteyenlerin +90 212 488 6606 nolu telefondan İMKANDER ile iletişime girmelerini istediler.

imkander-sehit-aileleri-ilac-yardimi-02.jpg

imkander-sehit-aileleri-ilac-yardimi-01.jpg

HABERE YORUM KAT