1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şehit Ebu Hamdiyye'yi On Binler Uğurladı
Şehit Ebu Hamdiyyeyi On Binler Uğurladı

Şehit Ebu Hamdiyye'yi On Binler Uğurladı

Şehit Meysera Ebu Hamdiyye'nin El-Halil'deki Cenaze törenine katılan on binler şehidin intikamının alınmasını istedi.

05 Nisan 2013 Cuma 00:05A+A-

İşgal zindanlarında gerekli tedavi imkanlarından mahrum bırakıldığı için hayatını kaybeden kanser hastası esir Meysera Ebu Hamdiyye'nin Batı Yaka'nın El-Halil vilayetinde bugün (4 Nisan Perşembe) yapılan cenaze törenine onbinler katıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin bildirdiğine göre, şehit Ebu Hamdiyye'nin naaşı sabah saat dokuz buçuk civarında hastaneden alındı. El-Halil'in ana caddelerinden geçen cenaze kortejine El-Halil Üniversitesi ve Kudüs Açık Üniversitesi öğrencilerinin de katıldığı bildirildi.

Filistin halkının önde gelen isimlerinin ve Filistin Parlamentosu üyelerinin de hazır bulunduğu kalabalık cenaze töreninde Filistin bayrakları ile Filistinli grupların sancakları taşındı. Cenaze törenine katılanlar, İzzeddin El-Kassam Tugayları'ndan ve diğer Filistinli gruplardan şehit Meysera Ebu Hamdiyye'nin intikamının alınmasını istedi.

Şehit Ebu Hamdiyye'nin omuzlarda taşınan naaşı daha sonra öğle namazından hemen önce Filistin Politeknik Üniversitesi yakınlarındaki Ebu İyşe Camii'ne getirildi. Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit Ebu Hamdiyye Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi. (FEM)

HABERE YORUM KAT