1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Şehid Fahrettin Konuralp İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Şehid Fahrettin Konuralp İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Şehid Fahrettin Konuralp İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Ankaralı Müslümanlar Suriye'de şehid düşen Fahrettin Konuralp kardeşimiz için Hacı Bayram Camiinde gıyabi cenaze namazı kıldı.

24 Ağustos 2012 Cuma 17:02A+A-

Suriye’de zalim Esed güçlerince gerçekleştirilen zulme, katliama ve işkencelere karşı sürdürülen direnişe destek vermek amacıyla Suriye’deki onurlu direniş hatlarında savaşırken şehid edilen kardeşlerimiz için İslam Ümmeti Dayanışma Platformu tarafından Ankara Hacı Bayram Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Başta Ankara’dan Suriye cihadına katılarak şehid olan Fahrettin Konuralp olmak üzere tüm şehitlerimiz için düzenlenen etkinlikte Suriyeli Müslümanların zaferi için dua edildi. 

Basın açıklamasında, “Şehidlerimiz Onurumuzdur!”, “Bizim Evlatlarımız Sizin Sizin Evlatlarınız Bizimdir.”Katil Esad Suriye’den Defol.” Katil Nato İslam Topraklarından Defol!” yazılı dövizler ve tevhid bayrakları taşındı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından bir basın açıklaması yapıldı. Platform adına basın açıklaması yapan Bilal ERTEM; “Suriye’de işlenen cinayetlere her gün bir yenisi eklenirken tüm dünya yaşanan zulümlere seyirci kalıyor. Zalim Esad çetesi kardeşlerimizi katlediyor, bacılarımızın ırzına geçiyor. Ancak Allah’ın izniyle “Onlar bir haksızlığa uğradıkları zaman birlik olup karşı dururlar” ayeti ışığında hayatlarını Allah’a adamış Fahrettin gibi kıyam erleri yaşanan zulümlere Müslümanların sessiz kalamayacağını kanlarıyla bizlere öğretiyorlar.”  diyerek Suriye direnişine tüm Müslümanların destek vermesi gerektiğini ve akıtılan masum kanlarının siyasi gerekçelerle görmezden gelinemeyeceğini vurguladı.

Batılı emperyalistlerin kendi siyasi çıkarları uğruna yapılan katliamlara ortak olduğunu dile getiren ERTEM, bu hafta Türkiye’ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Suriye direnişine destek veren Müslüman mücahitlerle ilgili sözlerini eleştirerek; “Hillary Clinton Suriye direnişine destek veren Müslümanlarla ilgili olarak “Suriye’ye çok sayıda dışarıdan savaşçılar gidiyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez bir olaydır. Onlar Suriye’nin yerlileri değiller.”diyor. Bizler de Müslümanlar olarak emperyalist katillere diyoruz ki; “Müslümanlar ancak kardeştirler.” Emperyalist ABD’ye sormak istiyoruz; “Sizler Irak’ın, Afganistan’ın, Vietnam’ın yerlileri miydiniz? Sizin şu an ABD dediğiniz toprakların dahi yerlisi sizler değilsiniz. On binlercesinin kanını akıttığınız Kızılderililerindi. Ayrıca Suriye’de Müslümanlara karşı yapılan katliamlar karşısında İran’ın tutumu bizim için ABD’nin tutumu gibidir. Kendi mezhebi ve ırki istikballeri için zalimlerle işbirliği yapıyorlar. Ancak şunu hatırlatıyoruz ki; Hiç kimse zulümle abad olmaz.”

ERTEM basın açıklamasını; “Zalimler nasıl bir inkılâpla devrileceklerini bilecektir.” ayetiyle bitirdi.

Sık sık tekbir getirilen eylemde “Yaşasın Suriye Direnişimiz!”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!”, “Katil Esed Suriye’den Defol”, “Şehidlerin Kanı Zalimleri Boğacak!”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Katil Esed İşbirlikçi İran” şeklinde sloganlar atıldı.

Basın açıklaması Yalçın İçyer Hoca’nın yaptığı duayla sona erdi.

HAKSÖZ HABER / ANKARA

ankara-konuralp-cenaze-20120824-100001.jpg

ankara-konuralp-cenaze-20120824-100002.jpg

ankara-konuralp-cenaze-20120824-100003.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum