1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şebbihalar Yardımlara El Koyuyor
Şebbihalar Yardımlara El Koyuyor

Şebbihalar Yardımlara El Koyuyor

Esed güçlerinin ablukasında aylardır açlıkla mücadele eden Filistinliler için Yermuk'a gönderilen yardım malzemelerine Şebbihalar el koydu.

23 Ocak 2014 Perşembe 20:11A+A-

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Yermuk Mülteci Kampı'na Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) tarafından yapılan insani yardımların bir kısmına, "Şebbihalar"ın el koyduğu bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, Şebbiha denilen rejime bağlı milislerin, Esed güçleri tarafından kuşatma altında tutulan Yermuk Mülteci Kampı'na aylar sonrası ilk kez gönderilen yardımlara el koyduğu belirtildi.

Öte yandan Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşayan yüzlerce Filistinlinin, "insan hakları olan bir ülkeye iltica talebinde bulunmak istedikleri" kaydedildi.

Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıkla mücadele eden Filistinliler için aralıksız yapılan yardım çağrılarının ardından gıda malzemesi taşıyan BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı ilk konvoy geçen Cumartesi kampa ulaşmıştı.

Esed güçlerinin ablukasında 7. ayına giren Yermuk Mülteci Kampı'nda, aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu 51 kişi açlıktan hayatını kaybetmişti.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT