1. HABERLER

  2. HABER

  3. SDP’lilere Devrimci Karargah’tan Tutuklama
SDP’lilere Devrimci Karargah’tan Tutuklama

SDP’lilere Devrimci Karargah’tan Tutuklama

İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı illerde ''Devrimci Karargah" üyesi oldukları iddiasıyla yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlardan 13’ü tutuklandı.

25 Eylül 2010 Cumartesi 13:17A+A-

SDP ve TÖP'e yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine çıkarılan 15 kişi, mahkeme hâkimi tarafından sorgulandı.

Mahkeme hâkimi, ''Devrimci Karargah Örgütü" bağlantılı olarak sorgulanan 15 kişiden Sultan Seçik ile Özgür Aytekin'in serbest bırakılmasına karar verirken, 13 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Tutuklananlar arasında SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan da var.

İşte tutuklananlar:

SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, Toplumsal Özgürlük Platformu sözcüleri Oğuzhan Kayserilioğlu ve Tuncay Yılmaz, SDP Genel Başkan Yardımcıları Günay Kubilay ve Ecevit Piroğlu, MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, SDP üyesi Özgür Cafer Kalafat, İbrahim Turgut, Toplumsal Özgürlük Platformu üyesi Semih Aydın.

SDP teşkilatı tutuklamaları protesto etmek için bugün 16.00'da Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması tertip edecek.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT