1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. Savunma Sanayii Başkanlığı yapay zeka destek yazılımı geliştirecek
Savunma Sanayii Başkanlığı yapay zeka destek yazılımı geliştirecek

Savunma Sanayii Başkanlığı yapay zeka destek yazılımı geliştirecek

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Yapay Zeka Destekli Önleyici Kolluk Sistemi (KAHİN) Projesi' adlı yapay zeka tabanlı bir karar destek yazılım sistemi üzerinde çalışıyor.

26 Temmuz 2023 Çarşamba 14:34A+A-

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı'nın ihtiyacını karşılamak için 'Yapay Zeka Destekli Önleyici Kolluk Sistemi (KAHİN) Projesi' adlı yapay zeka tabanlı bir karar destek yazılım sistemi geliştirileceği duyuruldu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Jandarma Genel Komutanlığı'nın ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan ve Data Boss AŞ ana yükleniciliğinde yürütülecek 'Yapay Zeka Destekli Önleyici Kolluk Sistemi' (KAHİN) Projesi'nin sözleşme imza töreni, 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda yapıldı.

Proje ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın sorumluluk bölgelerindeki hırsızlık, uyuşturucu, trafik, göç, terör ve diğer suçların önlenmesine yönelik olarak her bir suç türüne özgü yapay zeka tabanlı zamansal ve mekansal suç tahmini yapacak bir karar destek yazılım sistemi geliştirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında ayrıca, uzman personelin kural tabanlı olarak suç paternlerini tanımlayabilmeleri, tanımlanan suç paternleri üzerinden anomali tespiti yapabilmeleri ve önleyici aksiyonların alınmasını da mümkün kılacak.

 

HABERE YORUM KAT