Savunanlar şimdi Sav'ın istifasını istiyor

Savunanlar şimdi Sav'ın istifasını istiyor

Telekulak iddiasıyla güvenlik güçlerini ve masum kişileri zan altında bırakan CHP, gerçeğin ortaya çıkmasıyla tam anlamıyla sessizliğe büründü. CHP lideri Deniz Baykal, hafta sonunu evine kapanarak geçirdi.

Olayla ilgili ilk özeleştiri ise gazetecilerden geldi. İlk gün hükümete ve Vakit gazetesine sert tepki gösteren yazarların bir kısmı özür dilerken, büyük çoğunluğu Sav'ın istifasını istedi. İşte yorumlar:

Ahmet Hakan (Hürriyet): Çuvalladık ey halkım. Bütün sütunlarda Önder Sav'ın dinlenmesi olayıyla ilgili yazıp çizdiklerimden dolayı özür diliyorum. Deniz Baykal'ın 'Kükremiş sel gibi bendini çiğneyip aşması' karşısında, 'Yarım asırlık deneyime sahip koskoca siyasetçi. Herhalde elinde sağlam veri olmadan böyle aşıp taşmaz' diye düşünerek hata yaptım. Teknoloji özürlü, bankamatiğe kartını kaptırma potansiyeli taşıyan, telefonun 'No' tuşuna basmaktan aciz birinin 'CHP genel sekreterliği' makamını işgal edebileceğine zerre kadar prim vermeyerek hata yaptım.

Oktay Ekşi (Hürriyet): "Sav, ikinci ve vahim bir kusurun daha faili oldu." yorumunu yaptı. CHP, Sav'a bir operasyon yapabilir. Kaldı ki sadece bu yüzden değil, partinin yeni politikalar üretememesinin, iyice hantallaşmasının, halkla hemen hiç bağı kalmamasının, parti içi iktidar kavgalarına boğulmasının, CHP'ye ait rolleri -örneğin sosyal devlet konularını- AKP'ye kaptırmasının sorumlusu sıfatıyla da Önder Sav bir değerlendirme yapmalı ve genel sekreterliği yeni bir isme bırakmalıdır.

Taha Akyol (Milliyet): Sav kendi dalgınlığını örtmek ve bundan siyasi rant elde etmek için 'kulak skandalı' diye kamuoyunu yanıltmışsa bu bir skandaldır. O vakit kimin istifası gerekir? Sanırım Önder Sav'ın...

Reha Muhtar (Vatan): CHP Genel Sekreteri'nin bu konuşması, devlet içindeki merkezlerin gizli ve yasadışı bir telefon dinlemesi değil de açık bırakılan cep telefonundan kaydedilen konuşmaysa Genel Sekreter, bu görevden istifa etmelidir.

Güngör Mengi (Vatan), tartışmayı daha fazla uzatmamak gerektiğini belirterek, 'Eğer sebep Sav'ın dalgınlığı ise bedel ödenmeli ve iş bitirilmeli. Bedel ne diye kimse sormasın. Bunu CHP'liler İçişleri Bakanı'nı istifaya davet ederek kendileri koymuşlardı. İstifa bakan için niyet edilmişti, Sav'a kısmet olacak demektir!

Haluk Şahin (Radikal), 'Partisini ve kamuoyunu yanıltan Sav'a açık tek kapı kalıyor: İstifa

Cüneyt Ülsever 'Belgeye göre beyni de fazla yaşlanmış. CHP ve Baykal'a daha fazla zarar vermek istemiyorsa artık çekip gitmeli'

Serdar Turgut (Akşam), 'Anlaşılan ortada bir dinleme yok. Sadece CHP'nin kriz çıkarmaya yönelik saldırgan tavrı var. CHP lideri de, genel sekreteri de hemen istifa etmeli'

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir