1. HABERLER

  2. HABER

  3. Savcı, TIR'la İlgili Suç Duyurusunda Bulunmamış
Savcı, TIR'la İlgili Suç Duyurusunda Bulunmamış

Savcı, TIR'la İlgili Suç Duyurusunda Bulunmamış

Hatay'da yardım TIR'ını aramak isteyip de arayamadığı iddia edilen savcının, tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduğu iddia ediliyordu; ancak savcı böyle bir girişimde bulunmadığını söyledi.

04 Ocak 2014 Cumartesi 09:53A+A-

Hatay'da durdurulan ve Vali Celalettin Lekesiz’in talimat gönderip “devlet sırrı” diyerek aratmadığı iddia edilen TIR ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. TIR'ı aramak isteyip de arayamadığı iddia edilen savcının, tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduğu iddia ediliyordu; ancak savcı böyle bir girişimde bulunmadığını söyledi.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan TMK 10’uncu maddeyle görevli Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, TIR'la ilgili kimseye suç duyurusunda bulunmadığını açıkladı. Savcı Şişman, sadece gerekli tutanakları tuttuktan sonra başsavcıya teslim ettiğini söyledi. Tutanak, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi.

Şişman, suç duyurusu yaptığı yönündeki iddialarla ilgili "Böyle bir talebim yok. Tutanağımı başsavcılığa ilettim. Tutanakta gereken bilgi var. Ayrıca suç duyurusunda bulunmam gerekmiyor. Başsavcılık gerek görürse suç duyurusunda bulunur, soruşturma açar" dedi. 

TIR’la ilgili soruşturma dosyasına Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık el koydu. Başsavcılığın, Şişman’dan alınan, dosyayı inceleyerek soruşturma için yeni savcı görevlendireceği belirtildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT