1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Savcı, Şahımerdan Sarı’nın Beraatini İstedi, Gülenci Hakim Mahkûm Etti
Savcı, Şahımerdan Sarı’nın Beraatini İstedi, Gülenci Hakim Mahkûm Etti

Savcı, Şahımerdan Sarı’nın Beraatini İstedi, Gülenci Hakim Mahkûm Etti

28 Şubat sürecinde hayali “Vasat Örgütü”nün lideri olma suçlamasıyla 2013’te hakkında ikinci defa tutuklama kararı verilen Şahımerdan Sarı Hoca’nın masum olduğunun adlî makamlarca da teyit edildiği ancak FETÖ’nün gadrine uğradığı iddia edildi.

02 Nisan 2018 Pazartesi 15:59A+A-

28 Şubat postmodern darbesi sürecinde uydurulan “Vasat Örgütü”nün lideri olma suçlamasıyla 2013’te hakkında ikinci kez tutuklama kararı verilen ve hâlâ Silivri Cezaevi’nde bulunan Şahımerdan Sarı Hoca’nın masum olduğunun adlî makamlarca da teyit edildiği ancak FETÖ’nün hışmına uğradığı ortaya çıktı. “Terör örgütü yöneticiliği” iddiasıyla Şahımerdan Sarı Hoca hakkında verilen mahkumiyet kararının Yargıtay’a taşınması üzerine dava dosyasını inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Murat Kızılyar’ın “suç yoktur, mahkeme kararı bozularak beraatine hükmedilmesi gerekir” şeklinde mütalaa verdiği belirlendi.

SUÇ YOK, BERAAT VERİLMELİ

Yeni Akit’in ele geçirdiği 17/04/2013 tarihli, 2012/111220 Tebliğname No’lu 6 sayfalık mütalaada savcılığın “Şahımerdan Sarı hakkında ‘Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme’ suçundan (...) beraatlerine hükmedilmesi gerekirken, mahkumiyetine hükmedilmesi kanuna ve hukuka aykırı görülmüştür. Bu nedenle sanıklar müdafiilerinin temyiz itirazları yerinde görülmekte, hükmün CMUK’un 321. maddesi gereği BOZULMASI, talep ve dosya tebliğ olunur” ifadelerine yer verdiği saptandı.

 

ONAYAN KİŞİ FETÖ’DEN TUTUKLU

Savcı mütalaasında mahkumiyet kararının kanuna ve hukuka aykırı olduğuna vurgu yapılmasına rağmen Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin 12 yıl 6 aylık hapis cezasını onadığı öğrenildi. Hiçbir delile dayanmaksızın terör örgütü yöneticisi olarak cezaevine atılan Şahımerdan Sarı Hoca’nın cezasının onanmasında ise FETÖ iblisinin parmağı var. Savcı mütalaasını yok sayarak Hoca hakkındaki mahkumiyet kararını 21 Eylül 2013’te onayan dönemin Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul’un, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016’da tutuklandığı öğrenildi. Yargıç kılıklı FETÖ militanlarının hukuksuz kararıyla özgürlüğü çalınan Sarı Hoca, kendisini mahkum eden FETÖ’cü alçakların tutulduğu Silivri’de çile dolduruyor.

OĞUL SARI: ADALET BEKLİYORUZ

Akit’e konuşan Şahımerdan Sarı Hoca’nın oğlu Muhammed Sarı, 20 yıldır adalet beklediklerini söyledi. Oğul Muhammed Sarı, Vasat Davası dosyasına sudan gerekçelerin ve uyduruk delillerin konulduğunu belirterek dosyanın yeniden açılmasını ve adil yargılama yapılmasını istemişti. Muhammed Sarı, şu ifadeleri kullanmıştı: “Dosyanın yeniden açılması için gerekli olan tüm kanuni şartlar meydana gelmiştir. Yeni deliller ortaya çıkmıştır, FETÖ mensuplarının yaptıkları yargılamaların talimatla yapıldıkları ispatlanmıştır. O hakim ve savcıların hepsi taraflıydı ve şimdi FETÖ’den tutuklular. Anayasaya göre yerinde bir gerekçedir. Hukuki zemini tamamen oluşmuş olan bu dava dosyasının açılmasını bekliyoruz.”

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT