1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sarhoş Rus askerleri Ukrayna'da birbirleriyle çatıştı: 3 ölü
Sarhoş Rus askerleri Ukrayna'da birbirleriyle çatıştı: 3 ölü

Sarhoş Rus askerleri Ukrayna'da birbirleriyle çatıştı: 3 ölü

Rusya'nın Ukrayna'da işgal ettiği Herson ilinde bir kafede içki içen Rus askerlerin, Rusya istihbarat teşkilatı yetkilileriyle çatışmalar yaşadığı ortaya çıktı.

01 Eylül 2022 Perşembe 10:34A+A-

Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi'nin Askeri İnceleme Bölümü tarafından yayımlanan bir rapora göre, 19 Haziran'da Rus askerleriyle Rusya'nın istihbarat teşkilatı Federal Güvenlik Servisi (FSB) mensupları arasında Ukrayna'nın Herson ilinde silahlı çatışmalar yaşandı.

Yahoo News'in Rusya Soruşturma Komitesi'nin haberine dayandırdığına göre, 19 Haziran'da saat 20.00 sularında FSB bünyesindeki 9 Nolu Asker Görev Kuvveti'nin alt bölümüne bağlı 3 yetkili, Igor Yakubinsky, Sergei Privalov ve D.A. Borodin, Herson'daki bir kafeye girdi.

Üniforma detayı

FSB yetkilileri kafede, Rus ordusunda görevli sözleşmeli iki asker olan Çavuş Sergei Obukhov ve Astçavuş Igor Sudin'i üniformaları halde içki içerken rastladı.

Rus askerlerin resmi üniformalı bir şekilde alkol almasına öfkelenen Rus istihbarat teşkilatı yetkililerinin sert ikazına Karadeniz Filosu'nun 8. Topçu Alayı bünyesindeki askerler Obukhov ve Sudin tarafından silahla karşılık verildi.

Taraflar arasında yaşanan sözlü tartışmalar, silahlı çatışmaya dönüştü.

Obukhov, tartışmalar sonrasında belindeki silahını çıkararak birkaç defa yere doğru ateş açtı. Bunun ardından FSB görevlisi Privalov'un elini silahına uzatmaya çalıştığı esnada Rus asker Sudin, istihbarat yetkililerine AK-74 piyade tüfeğiyle ateş etti. Rus istihbarat yetkilileri ise Sudin'e karşılık verdi ve taraflar arasında çatışma patlak verdi.

Rapora göre, Çavuş Obukhov, istihbarat yetkilileri Privalov ve Yakubinsky olay yerinde ölürken, diğer bir istihbarat yetkilisi Borodin ve Karadeniz Filosu'nda hizmet veren Sudin yaralandı.

Yaralanan Rus asker ve istihbarat görevlisi işgal altındaki Kırım'da Rus Savunma Bakanlığı'na ait bir hastaneye nakledildi.

Kaynaklar, olaya dair soruşturmaların devam ettiğini belirtiyor.

Sarhoş Rus askerlerinin Ukrayna topraklarında yaşadığı çatışmalar, işgal altındaki ülkede Rus askeri disiplininde çözülmeler yaşandığını kanıtlıyor.

Öte yandan yerel kaynaklar, Rus askerlerinin Ukrayna'da çok fazla alkol tükettiğini aktarıyor.

 

Kaynak: Mepa News
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT