1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Sapkın derneğin davası reddedildi
Sapkın derneğin davası reddedildi

Sapkın derneğin davası reddedildi

Tarlabaşı Toplumu Destekleme Derneği’ne İstanbul Valiliği tarafından “yokluğun tespiti” ile ilgili açılan davanın duruşmasında mahkeme, davanın reddine karar verdi. Derneğin feshine ilişkin dava ise devam ediyor.

16 Mayıs 2024 Perşembe 11:15A+A-

2006 yılında kurulan sapkın derneğin küçük yaştaki çocuklara 'cinsiyet eşitliği' adı altında eşcinsellik övgüsü ve telkinleri yaptığı, sakıncalı içerikleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imha edilen kitapları eğitim materyali olarak kullandığı biliniyor.

Derneğin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, derneğe yönelik “yokluğun tespiti” davasında dernek lehine karar çıktığı belirtildi.

 Tarlabaşı Toplumu Destekleme Derneği’ne İstanbul Valiliği tarafından açılan “yokluğun tespiti” davasının karar duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 8’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Tarlabaşı Toplum Merkezi hakkında açılan fesih (kapatma) davası ise 6 Mayıs’ta İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmüştü.

İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da müdahil olduğu davada TTM avukatları, savunma için mahkemeden ek süre istedi. Hakim, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 21 Ekim saat 10.00’a erteledi.

Tarlabaşı Toplum Merkezi, 2021 yılında da ‘LGBTi+ çocuklar’ başlığıyla bir program hazırlamış, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde yaptıkları yürüyüşte müstehcen pankartlar açmışlardı. Kobane olaylarında ise çocuklara çıkarttırdığı dergide PKK propagandası yapmıştı. Çıkardığı çocuk dergileriyle de çocuklara cinsiyetsizlik, LGBT hakları ve cinsiyet eşitliği zehri akıtılıyor. 

Dernek yurtdışından fonlanarak, henüz küçük yaştaki çocuklara cinsiyetsizlik eğitimi veriyor. Bununla birlikte Türkiye'den çok sayıda dernek tarafından da desteklendiği biliniyor.

İstismarcı derneğin davası reddedildi - Resim : 2

 

HABERE YORUM KAT