1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sapanca’lı Çocuklar Gazze’li Kardeşlerini Unutmadı
Sapanca’lı Çocuklar Gazze’li Kardeşlerini Unutmadı

Sapanca’lı Çocuklar Gazze’li Kardeşlerini Unutmadı

İHH'nın çağrısı ile bir araya gelen Sapanca’lı çocuklar ve anneleri İsrail tarafından haftalardır bombalanan kardeşlerini unutmadıklarını yaptıkları basın açıklaması ile gösterdiler.

25 Temmuz 2014 Cuma 22:26A+A-

Eylemi yöneten İHH Gönüllüsü Ali Çiydem düzenlenen programın taşıdığı amaç ve hedefi kısaca izah etti.Gazze ile ilgili bir çok açıklama ve eylem yapıldığını belirten Çiydem çocukların öldürüldüğü bir dünyada elbette çocukların da söyleyecekleri bir sözleri olmalı dedi.

Sapanca’lı çocuklar adına Betül Yılmazer’in okuduğu basın açıklamasında Gazze’de çocuk olmanın ne demek olduğuna ölümlerin ve katliamların bir an önce durdurulmasına İsrail’in eğer böyle giderse yaptığı bu zulümlerin altında yok olup gideceğine vurgu yapıldı.

Yapılan basın açıklamasını takip eden Sapanca halkı da onca halkı Müslüman olan İslam ülkesinin yönetimlerinin sus pus kesildiği bir vasatta Sapanca’lı çocukların bu duyarlılığının müslümanların uyanışına vesile olmasını temenni ettiklerini vurguladılar.

sapanca-gazze-20140725-01.jpg

sapanca-gazze-20140725-02.jpg

sapanca-gazze-20140725-03.jpg

sapanca-gazze-20140725-04.jpg

sapanca-gazze-20140725-05.jpg

sapanca-gazze-20140725-06.jpg

Yapılan basın açıklamasının tam metni aşağıdadır:

Gazze’nin Çocuklarına Bin Selam 

Biz buraya, Gazze'nin masum çocuklarının sesi olmak için toplandık.  Çünkü onlar ölürken ve ölümü beklerken onları kimse duymadı. Belki biz buradan birlikte seslenirsek, belki bir duyan olur diye düşündük. 

Ey Gazzeli kardeşim.  Bu ramazan ayında biz iftar sofrasında ailemiz ile birlikte oturuyor, top sesini duyunca sevinçle orucumuzu açıyoruz. Ama biz biliyoruz ki sen top seslerinden çok korkarsın. Çünkü senin için bu ses, iftar sevinci değil, ölüm demek.

Bayram yaklaşıyor... Hepimizin babası, bize güzel güzel bayram kıyafetleri  aldı. Her bayramda çok sevinmemize rağmen bu bayram sevinemedik. Biz bayramda annemizin ve babamızın elini öptüğümüzde belki sen çoktan ölmüş olacaksın. Yaşasan da ne fark eder ki...  Belki de İsrail bayramda elini öpeceğin bir el bırakmayacak.Ey İsrail 10 çocuk öldürdün yetmedi... 50 çocuk öldürdün yetmedi... 100 çocuk öldürdün yetmedi... Bugüne kadar 182 çocuk öldürmüşsün yetmedi...  Söylesene İsrail, sen çocukları neden sevmiyorsun?

Sahilde oynayan dört çocuğa çok kızmışsın, onlara bomba atarak öldürmüşsün. Babam televizyonda gösterirken "Sen bakma.." diye beni odadan çıkarttı. Sanki ben bakmasam onlar ölmeyecek Söylesene Gazzeli çocuk... Gazze'de çocuk olmak nasıl bir şey? Gazze sokaklarında oyun oynamak nasıl bir şey? Ben şimşek çaktığında çok korkuyorum... Senin üstünde ve yanında her yerde bombalar düşerken sen hiç korkmuyor musun? Babamın televizyonda seyretmeme izin vermediği görüntüyü, sen hemen yanı başında görünce kokmuyor musun? Diyorlar ki; sana kimsenin yardım etmesine İsrail izin vermiyormuş? Dünyanın diğer ülkeleri de İsrail askerine çocukları öldürdüğü için "Aferin diyormuş"  Ben bir şey anlamadım... Çocuk öldürmek neden iyi bir şey olsun ki?

Biz okulda her yıl "Dünya Çocuk Hakları Haftasını" kutluyoruz.  Öğretmenimiz bize "Bütün Dünya çocuklarının yaşama hakkı vardır" demişti. Ama Gazzeli çocukların yaşama hakkı yok ki? Onları öldüren İsrail'e kızan yok ki?

Ey Dünya... İsrail'e "Dur" demek için kaç annenin, kaç babanın, kaç çocuğun ölmesini bekliyorsun? Ölen Gazzeli çocuklar senin çocuğun olsaydı, susar mıydın? Söylesene kalbinin yumuşaması için kaç çocuk daha ölmeli? Eğer ölen çocuk Yahudi olsaydı susar mıydın? Ölen çocuk Hıristiyan olsa susar mıydın? Ey Dünya sen Müslüman çocukları neden sevmiyorsun?Ey Gazzeli kardeşim, biz senin çığlığını duyuyoruz ... Elimizden bir şey gelmese de buradaki çocuklar senin için dua ediyor.

Allah çocukların duasını kabul edermiş:Ey Allahım sen Gazzeli kardeşlerimizi koru. İsraile karşı Gazzeyi savunan, Filistinli abilere, amcalara yardım et...İsrail Askerlerinin kalbine korku ver...Bombalar düşerken, çocukların üzerine koruyucu kalkan ol...Biz büyüdüğümüzde İsrail'in olmadığı bir dünyada yaşamak istiyoruz. Allahım; çocukların katili İsrail'i bu yeryüzünden yok et...

HABERE YORUM KAT