1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sapanca’da Hama Katliamı Protesto Edildi
Sapanca’da Hama Katliamı Protesto Edildi

Sapanca’da Hama Katliamı Protesto Edildi

Sapanca’da Katil Baas Çetesinin Tireymse Katliamını protesto gerçekleştirilen bir basın açıklaması protesto edildi.

14 Temmuz 2012 Cumartesi 17:27A+A-

Sakarya Özgür-Der Şubesi ve SABED’in Katil Baas Çetesinin Hama-Tireymse Katliamını protesto için düzenledikleri basın açıklaması Sapanca Güner Ekici Parkında gerçekleştirildi.

16 aydır devam eden katliam sürgün ve işkencelere de vurgu yapılan eylemde basın açıklamasını Ömer SEVİM okudu.

”Baas Katlediyor Dünya Seyrediyor; Katillere Lanet Susanlara Yazıklar Olsun”, “Esed Çetesi ve Destekçileri Döktükleri Kanda Boğulacaklar”,“Baas Çetesinin Yerli Sözcüleri Tireymse Katliamını Örtmek İçin Görev Başına”,“Mazlum Suriye Halkının Kendini Savunma Hakkını Engelleyenler Baas Çetesinin Suç Ortaklarıdır”, “Mazlum Suriye Halkının Kendini Savunmasını Engellemek Baas Katliamına Ortak Olmaktır” dövizlerinin taşındığı eylemde sık sık tekbirler getirildi.

Açıklamasına “Masum Suriye halkı 16 aydır katlediliyor. Suriye’nin her tarafında tüm şehirlerinde kasabalarında hatta köylerinde insanlar katlediliyor” diyerek başlayan Ömer SEVİM daha sonra:

Tireymse’de katledilenlerin ağır silahlarla öldürüldüğü birçoğunun ise boğazlarının kesilerek öldürüldüğü Suriye Genel Devrim Konseyinden alınan bilgiler arasında. Ayrıca yakılarak öldürülenlerin de bulunduğunu aktaran Konsey, ailelerin tarım alanlarında ve Asi nehrinde ölenlerin cesetlerini aradıklarına değinerek, köyün güvenlik güçlerince kuşatıldığını ve telefon ve elektriklerinin de kesik olduğunu bildiriyor” dedi.

Aylardır katliamlarına devam eden Katil Baas Çetesi yanında bu katliamlara sessiz kalan destek veren katliamları örtmeye ve karatmaya çalışanların da ağır sorumluklarının olduğunu vurgulayan Ömer SEVİM  “Müslüman Suriye halkını katleden Baas çetesine yardım eden başta Müslüman İran olmak üzere Rusya’nın Çin’in ABD’nin AB’nin Birleşmiş Milletler’in hepsinin zulme ve katliama ortak olduklarının bilinmesini istiyoruz. Baas çetesine yardım etmek şeytanı dost edinmektir” dedi.

Açıklamanın sonunda “Biz buradan Türkiye’nin Müslüman halkına sesleniyoruz. Sakarya’nın Sapanca’nın duyarlı merhametli insanlarına sesleniyoruz. Esed’in şakşakçılığını yapmayan onurlu insanlara sesleniyoruz. Biz buradan “direniş ekseni” masallarıyla uyutulanlara sesleniyoruz. Biz buradan mezhebini rabler edinmişler tarafından komplo teorileri ile kandırılanlara sesleniyoruz” diyen Ömer SEVİM açıklamasını :

Ey Rabbimiz! Suriyeli kardeşlerimize, Baas Diktatörlüğüne, Katil Baas Çetesine, bu katilleri destekleyen mezhepçi, taifeci örgüt ve devletlere ve küresel emperyalistlere karşı direnişlerinde yardım et.

Biz onların her türlü baskı ve zulme rağmen, senin yolunda olduğuna ve senden başka hiç kimseden yardım dilemediğine şahidiz. Komplo ve maslahat masallarıyla ümmeti yanıltmaya çalışanlara fırsat verme!

Bu duamızı, Suriyeli kardeşlerimizi katledenlerden ve onların yardakçılarından uzak olduğumuza dair açık bir beyan olarak kabul et” diyerek bitirdi.

sapanca-20120714-1.jpg

sapanca-20120714-2.jpg

sapanca-20120714-3.jpg

sapanca-20120714-4.jpg

sapanca-20120714-5.jpg

sapanca-20120714-6.jpg

 

Açılamanın tam metni aşağıdadır:

KATİL BAAS ÇETESİNİN YANINDA YER ALMAK

ŞEYTANI DOST EDİNMEKTİR

Masum Suriye halkı 16 aydır katlediliyor. Suriye’nin her tarafında tüm şehirlerinde kasabalarında hatta köylerinde insanlar katlediliyor.

Evet, tam 16 aydır Katil Baas çetesi kadınları çocukları gençleri ve yaşlıları katlediyor Suriye’de.

Hama’da Humus’da İdlib’de Baba Amr’da Deyr Ez Zor’da Şam’da Deraa’da Halep’te ve daha birçok Suriye şehrinde katledilen insanlara her gün onlarcası belki yüzlercesi ekleniyor.

En son Hama’nın Tireymse semtine giren Baas çetesi ve onun vahşi Şebbihaları 250 insanı hunharca katletti.

Tireymse’de katledilenlerin ağır silahlarla öldürüldüğü birçoğunun ise boğazlarının kesilerek öldürüldüğü Suriye Genel Devrim Konseyinden alınan bilgiler arasında. Ayrıca yakılarak öldürülenlerin de bulunduğunu aktaran Konsey, ailelerin tarım alanlarında ve Asi nehrinde ölenlerin cesetlerini aradıklarına değinerek, köyün güvenlik güçlerince kuşatıldığını ve telefon ve elektriklerinin de kesik olduğunu bildiriyor.

Tireymse halkı korku ve panikten ne yapacağını şaşırmış durumda. Çok acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğu yaralıların tedavilerinin bu yüzden yapılamadığı da yine Konsey’in bildirdiği haberler arasında.

Müslüman Suriye halkını katleden Baas çetesine yardım eden başta Müslüman İran olmak üzere Rusya’nın Çin’in ABD’nin AB’nin Birleşmiş Milletler’in hepsinin zulme ve katliama ortak olduklarının bilinmesini istiyoruz.

Baas çetesine yardım etmek şeytanı dost edinmektir.

Suriye’nin Özgür Ordusu ise her yerde direniyor. Aziz Suriye halkı Suriye’nin her tarafında barışçıl gösterilerle Esed ve rejimini protesto ediyor. Sadece Allah’tan yardım beklediklerini vurgulayarak şunu söylüyorlar: Ya Allah menne gayrek ya Allah.

Biz buradan İslam dünyasına Müslüman ülkelerin aziz halklarına sesleniyoruz.

Biz buradan vicdanı körelmemiş insanlara sesleniyoruz. Biz buradan Şam’ın sesini duyurmak istiyoruz. Hama’nın sesini duyurmak Humus’un feryatlarını işittirmek istiyoruz.

Biz buradan Türkiye’nin Müslüman halkına sesleniyoruz. Sakarya’nın Sapanca’nın duyarlı merhametli insanlarına sesleniyoruz. Esed’in şakşakçılığını yapmayan onurlu insanlara sesleniyoruz.

Biz buradan “direniş ekseni” masallarıyla uyutulanlara sesleniyoruz. Biz buradan mezhebini rabler edinmişler tarafından komplo teorileri ile kandırılanlara sesleniyoruz.

Biz Suriye’de katledilen on binlerin çığlığı olabilmek için buradayız. Rabbimiz katından bir yardımcı gönder diye haykıran zavallı kadın çocuk yaşlı ve erkeklerin seslerini duyurabilmek için buradayız. Bizler Rabbimizin rızasını kazanmak için buradayız.

Bizler tıpkı Özgür Suriye Ordusu Humus kırsalı komutanlarından Şeyh Abdurrahman’ın okuduğu şiirdeki gibi:


Din kardeşim!
Söyle bana ne zaman öfkeleneceksin?!
Ne zaman öfkeleneceksin?
Kutsallarımız çiğneniyor, sen öfkelenmiyorsun
Onurumuz ayaklar altına alınıyor, sen öfkelenmiyorsun!
Öldürülüyoruz, ayaklanıyoruz, susuyorsun!
Ne zaman öfkeleneceksin söyle bana?
Duma’da yaşananlar karşısında öfkelenmedin
Zeynep’e tecavüz ettiler, öfkelenmedin
Hamza Hatip öldürüldü, öfkelenmedin
Hula’da katliamlar yaptılar, öfkelenmedin
Ne zaman öfkeleneceksin söyle bana
Düşmanım, düşmanın namusumuza el uzatıyor, sen öfkelenmiyorsun!
Düşmanım, düşmanın tecavüz ediyor, sen susuyorsun
Kanımda oyun oynuyor, sen izliyorsun…
Allah için, Allah için…

 

Açıklamamızın sonunda şunu söylemek istiyoruz:

Ey Rabbimiz! Suriyeli kardeşlerimize, Baas Diktatörlüğüne, Katil Baas Çetesine, bu katilleri destekleyen mezhepçi, taifeci örgüt ve devletlere ve küresel emperyalistlere karşı direnişlerinde yardım et.

Biz onların her türlü baskı ve zulme rağmen, senin yolunda olduğuna ve senden başka hiç kimseden yardım dilemediğine şahidiz. Komplo ve maslahat masallarıyla ümmeti yanıltmaya çalışanlara fırsat verme!

Bu duamızı, Suriyeli kardeşlerimizi katledenlerden ve onların yardakçılarından uzak olduğumuza dair açık bir beyan olarak kabul et!

 

SAKARYA ÖZGÜRDER ŞUBESİ 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum