1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Sanki Esed Zalimiyle Bugüne Kadar Birlikte Değilmişler Gibi!
Sanki Esed Zalimiyle Bugüne Kadar Birlikte Değilmişler Gibi!

Sanki Esed Zalimiyle Bugüne Kadar Birlikte Değilmişler Gibi!

Türkiye’nin kararlılıkla sürdürdüğü Fırat’ın doğusuna yönelik harekat planı sonrası ABD’den umut kesen YPG/PKK, sanki şuana kadar farklı davranıyormuş havasına girerek Beşşar Esed rejimiyle işbirliği yapabileceğini söylemiş!

08 Ekim 2019 Salı 14:05A+A-

YPG'nin üst düzey isimlerinden Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'ye karşı Esed rejimiyle işbirliği yapabileceklerini ifade etti.

Mepanews’in yerel kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, ana omurgasını PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri"nin (SDG) genel komutanı olarak kabul edilen Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani) açıklamalarda bulundu.

Şahin, bölgede harekat düzenleyecek olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) karşı direnmek amacıyla, Beşar Esed ile ortaklığa gitmeyi değerlendirdiklerini dile getirdi.

Şahin, aynı zamanda ABD Başkanı Donald Trump'ı kararından geri adım attırmaları için ABD halkına da çağrıda bulundu.

PKK'nın Suriye kolu YPG, daha önce de Türkiye'nin bölgedeki hamlelerine karşı Rusya-Esed rejimi ittifakı ile işbirliği yoluna gitmişti.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki ABD birlikleri, Türkiye'nin düzenleyeceği askeri operasyon öncesi bölgeden çekilmeye başlamıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum