1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sandığa Âşık, Sonucuna Düşman Demokrat
Sandığa Âşık, Sonucuna Düşman Demokrat

Sandığa Âşık, Sonucuna Düşman Demokrat

Çok farklı düzeylerde karşımıza dikilen ve aydınlar-akademisyenler marifetiyle kamuoyuna dikte edilen hegemonik söylemin son merkez üssüyse Abant Platformu’nun tertiplediği toplantısı oldu.

01 Şubat 2016 Pazartesi 05:02A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

'Demokrasinin Türkiye Sorunu' gibi son derece ironik bir başlıkla tertiplenen 34. Abant Platformu siyasal literatürümüze yepyeni kavramlar, orijinal mücadele konseptleri kazandırma cehdinden hiçbir şey eksiltmeden toplanmaya devam ediyor. Kameralara yansıyan yüz ifadeleri, ses tonları ve önermeler 120 katılımcıyla toplanan son Abant Platformu’nun belki de morallerin yerlerde sürünmesi bakımından biricik özelliğini işaretlemekteydi.

Demokrasinin ne kadar Türkiye sorunu var doğrusu pek bir bilgi sahibi değilim. Ancak Türkiye’nin ölümcül düzeyde aydın-akademisyen sorunu olduğundan şüphe duyulmaz sanırım.

Çok farklı düzeylerde karşımıza dikilen ve aydınlar-akademisyenler marifetiyle kamuoyuna dikte edilen hegemonik söylemin son merkez üssüyse Abant Platformu’nun tertiplediği toplantısı oldu. İktidarı belirleyememenin verdiği öfke açık bir biçimde siyasete düşmanlık ve topluma isnat edilen telafi edilemez kabahatlerle birleşince derin bir umutsuzluğa dönüşüyordu.

Yazının Devamı >>>

Etiketler :