1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Şampanya yerine gazoz patlatılması neden mesele olur?
Şampanya yerine gazoz patlatılması neden mesele olur?

Şampanya yerine gazoz patlatılması neden mesele olur?

Formula 1 yarışlarının İstanbul ayağında kutlamalar esnasında şampanyaya izin verilmemiş.

16 Kasım 2020 Pazartesi 12:32A+A-

HAKSÖZ HABER

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, kazandığı Türkiye Grand Prix’sinde, kutlamalar esnasında kendilerine gazoz verildiğini söyledi. Formula 1 yarışlarında kutlamalar esnasında “şampanya” patlatmak gibi saçma bir gelenek var. "Ne kadar saçma olursa olsun gelenek işte yapacak bir şey yok" diye düşünebilirsiniz… Ancak Formula1’in organizatörleri bu konuyu düşünmüş ve Türkiyelilerin hassasiyetlerine uygun bir şekilde içkiyi, gazoz ile değiştirmişler.

Öncelikle bunun tebriki hak eden bir davranış olduğunu belirtmek isteriz. Tabi ki etkinliğin gerçekleştirildiği ülkenin hassasiyetlerinin gözetilmesi geremektedir. Ancak gazoz meselesini eleştiren bazı kesimler, işi Türkiye’deki organizatörlerden bilince, Müslümanların değerlerine Formula1 kadar bile anlayışlı olmadıklarını göstermiş oldular.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur bu yaklaşımı “saçma” olarak niteleyerek gayet haklı bir noktaya değiniyor. ''Podyumda gazlı içecek meselesini de “rezalet” olarak niteleyen bazı çevreler bilsin ki asıl rezil olan bu saçma yaklaşımdır. Formula 1 çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde kendisi böyle bir hassasiyet gözetiyor. Malezya, BAE, Bahreyn... Aynı durum bu ülkelerde de oldu/oluyor. Sadece F1 değil, birçok spor dalında şampanyalı kutlamalarda oldukça hassas davranılıyor. İnanç hassasiyeti had safhada oluyor. Örneğin geçtiğimiz yıllarda Bayern Ribéry’nin, City Mahrez’in, geçen yıl da Liverpool Salah ve Mane’nin bu hassasiyetine önem vermişti. Bu durum yıllardır böyle. Olayın bir de alkollü içecek reklamı yasağı da söz konusu. Tüm dünyanın yıllardır yaşadığı ve artık Aştığı bir olay bu''

Şampanya yerine gazoz konulmasını eleştirenlerin mental olarak çok sağlıklı bir yerde durmadıkları, içinde yaşadıkları toplumun değerleriyle nasıl bir savaş halinde olduklarını görmek açısından basit ama ibretlik bir hadise!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum