1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Samiullah Afridi Suikastle Öldürüldü
Samiullah Afridi Suikastle Öldürüldü

Samiullah Afridi Suikastle Öldürüldü

CIA'ya sahte aşı kampanyası yoluyla istihbarat sağladığı iddiasıyla yargılanan Dr. Afridi'nin avukatı Samiullah Afridi, uğradığı silahlı öldü.

18 Mart 2015 Çarşamba 08:37A+A-

Pakistan'da, El Kaide lideri Usame bin Ladin'e operasyon düzenlenmesinde daha önce CIA'ya sahte aşı kampanyası yoluyla istihbarat sağladığı iddiasıyla yargılanan Dr. Şekil Afridi'nin avukatı Samiullah Afridi, uğradığı silahlı saldırıda öldü.

Ülkenin kuzeybatısındaki Hayber-Pakthunkva eyaletinin başkenti Peşaver'de Afridi'nin, yolda yürürken kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişinin silahlı saldırasına uğradığı ve olay yerinde öldüğü öğrenildi.

Polis kaynakları ve yakınları tarafından Afridi'nin, 3 ay aranın ardından birkaç gün önce aile ziyareti için Peşaver'e geldiği ifade edildi.

Öte yandan, saldırıyı Pakistan Taliban'ı üstlendi. Geçtiğimiz günlerde Pakistan Taliban'ı'na yeniden katıldığını ilan eden Cemaat-ul Ahrar grubu sözcüsü İhsanullah İhsan, medyaya mail yolu ile gönderdiği açıklamasında, Samiullah Afridi'yi, ABD ajanı olduğunu iddia ettikleri Dr. Şekil Afridi'yi savunduğu için hedef aldıklarını ifade etti.

Usame bin Ladin, 2011 yılında Pakistan'ın Abbotabad kentinde ABD askerlerinin düzenlediği operasyon ile evde öldürülmüş, Dr. Şekil Afridi'nin, operasyon öncesi aynı kentte düzenlediği sahte aşı kampanyası ile Ladin'in yerinin tespitinde ABD'ye bilgi sızdırdığı ibda edilmişti. İlk olarak bu iddiayla yargılanan Afridi, daha sonra terör örgütleriyle bağlantıları olduğu iddiasıyla 33 yıl hapse mahkum edilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT