Şam’da restoran, kafe ve eğlence mekânlarında alkol yasaklandı

Şam’da restoran, kafe ve eğlence mekânlarında alkol yasaklandı

Şam yönetimi, aldığı resmi bir kararla ülke genelindeki restoran, kafe ve eğlence mekânlarında alkol sunumunun yasaklandığını duyurdu.

Kararda öne çıkan maddeler:

* Şam şehrindeki restoranlar, kafeler ve gece eğlence mekânlarında “alkollü içeceklerin” servis edilmesi yasaklanmıştır.

* Mühürlü alkollü içeceklerin satışı yalnızca Şam’da belirlenen üç bölge ile sınırlandırılmıştır: Bab Tuma — Kassaa — Bab Şarki.

* Bu satış, yalnızca ticari ruhsatına göre zaten bu amaçla faaliyet gösteren özel satış noktalarında yapılabilecektir.

* Bu işletmelerin alkollü içecekleri bardak veya kadeh ile servis etmeleri yasaktır. Ayrıca işletme sahipleri, bunu yapmayacaklarına dair noter huzurunda resmi bir taahhüt vermekle yükümlüdür.

* Bu taahhüdün ihlal edilmesi durumunda işletme ruhsat iptali ve kapatma yaptırımıyla karşı karşıya kalınacaktır.

2584c542-0a23-4489-9c5e-2aedb4066a36.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir