1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam’da halk BAE elçiliğini basıp Filistin bayrağını astı
Şam’da halk BAE elçiliğini basıp Filistin bayrağını astı

Şam’da halk BAE elçiliğini basıp Filistin bayrağını astı

Şam’da Filistin için toplanan Suriyeliler, Siyonizmin yuvası olarak kabul edilen BAE Konsolosluğunu basarak Filistin bayrağını astı.

04 Nisan 2026 Cumartesi 22:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Soykırımcı İsrail’in Filistinli esirlere yönelik çıkardığı idam yasasına tepkiler birçok bölgede olduğu gibi Suriye’de de devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Şam’da gerçekleşen bir eylem dikkati çekti.

Suriyeliler Siyonizmin yuvası olduğunu ifade ederek Şam’daki BAE Konsolosluğa girmeye çalıştı. Daha sonra Konsoloslukta bulunan BAE bayrağı Suriyeliler tarafından indirilerek onun yerine Filistin bayrağı asıldı.

 

Gazeteci Muhammed Okçu’nun naklettiğine göre Filistin, Suriye, Hamas ve Tevhid bayrakları ile Konsolosluk önünde toplanan göstericiler Siyonist İsrail medyası tarafından "Selefi bayrakları taşıyorlar" argümanıyla hedef gösterildi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum