1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam'da Filistinlileri Taşıyan Otobüs Kaçırıldı
Şamda Filistinlileri Taşıyan Otobüs Kaçırıldı

Şam'da Filistinlileri Taşıyan Otobüs Kaçırıldı

Şam'da içinde üst rütbeli bir ÖSO komutanı da bulunan ve Filistinlileri taşıyan otobüs Esed güçlerinec kaçırıldı.

28 Ocak 2013 Pazartesi 15:08A+A-

Suriye'nin başkenti Şam'da Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı güçlerinin, Filistinlilere ait bir otobüsü kaçırdığı iddia edildi. Otobüste Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) üst rütbeli bir subayın da bulunduğu belirtildi.

AA muhabirinin Suriye'deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Esed güçleri, aralarında Özgür Suriye Ordusu'ndan üst rütbeli bir subayın da bulunduğu, Filistinlileri taşıyan bir otobüsü kaçırdı. Otobüste yolculuk eden gruptan haber alınamadığı bildiriliyor.

Bu arada, Filistinlilerin kaldığı Yermuk mülteci kampının 33 gündür Esed güçleri tarafından ablukada tutulduğu kaydedilirken, kampta 2 aydır sular kesik. Fırınlar da çalışmasını sağlayacak yakıtın tükenmesinden dolayı bir işlev göremiyor.

Suriye'nin farklı bölgelerinde toplam 11 Filistin mülteci kampı bulunuyor. Filistinlilerin yüzde 60'ı Şam'da, özellikle de Yermuk mülteci kampında yaşıyor.

Filistin Kampları Haber Ağı Birliği, Suriye'deki Filistin kamplarını, Esed rejimi tarafından uygulanan ambargo ve yaşanan yoğun göç nedeniyle "afet bölgeleri" ilan etmişti.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT