1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Şaman Atalara Tutunma İşgüzarlığı Geri Tepti!
Şaman Atalara Tutunma İşgüzarlığı Geri Tepti!

Şaman Atalara Tutunma İşgüzarlığı Geri Tepti!

​​​​​​​Hilmi Güler geçen hafta büyük bir beğeniyle büst açılışı yapmıştı. Gelen tepkiler üzerine bu hafta faturayı belediye çalışanlarına kesti.

10 Haziran 2020 Çarşamba 15:16A+A-

HAKSÖZ HABER

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler geçen hafta “tarihimize damga vurmuş isimler” olarak tanımladığı şahsiyetlerin büstlerini belediye önüne yerleştirmekle övünüyordu. Büstü yerleştirilenler arasında Osmanlı Sultanları yanında, Türklerin İslam öncesi dönemine ait şaman, müşrik şahıslar da vardı, Moğol kumandanlar da! Ülkenin her bir karışında resmi, heykeli, büstü asılı Mustafa kemal de unutulmamıştı.

Büstler medyada ilgi oluşturmaya oluşturdu ama bu Belediye başkanının arzu etiği yönde olmadı. Önce Ertuğrul Gazi diye resmedilen kişinin düpedüz Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Gazi’yi canlandıran artiste benzerliği gündeme geldi ve büst kaldırıldı. Ardından Cengiz Han ve Mustafa Kemal’in orijinallerine benzemediği iddiası gündeme geldi. Cengiz Han’ı kimin, nerede gördüğü ayrı bir tartışma konusu olmakla birlikte benzemezlik iddiaları üzerine bu büstler de yerlerinden söküldü.

Anlaşılan o ki ardı ardına yaşanan skandallar üzerine bir hayli gerilen Belediye Başkanı sorumluyu bulmakta gecikmedi. Belediye tarafından başlatılan idari soruşturmada Kültür Daire Başkanı Zabit Yön ile Şube Müdürü Abdullah Özkan görevden alındı. Geriye ise Hilmi Güler’in büstler önünde verdiği gülümseyen pozu kaldı!

hilmiguler6.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum