1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam Alimler Birliğinden Halep İçin Çağrı
Şam Alimler Birliğinden Halep İçin Çağrı

Şam Alimler Birliğinden Halep İçin Çağrı

Fatih'te bir toplantı yapan Şam Alimler Birliği, yaptığı açıklamada Baas rejimi ve Şii milislerinin şiddetli ve acımasız saldırılarına karşı tek yürek olmaya çağrıda bulundu.

14 Kasım 2013 Perşembe 17:11A+A-

Şam Alimler Birliğince Fatih’teki Ali Emiri Kültür Merkezinde Suriye’de Esed rejiminin sivillere yönelik saldırılarını durdurması için bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Usame er Rufai, Muharrem ayında başta Tahran ve Beyrut olmak üzere tüm dünyaya Müslüman katliamına son verilmesi çağrısında bulundu.

Toplantıda yapılan açıklamanın tam metni:

Bismillahirrahmanirahim

Şam Alimleri Birliğinden Açıklama

Hasan Nasrallah’ın milisleri, İran Cumhuriyet Muhafızları ve Abu Al-Fadl Al-Abbas’ın çetelerinin Halep şehrine saldırı yığınaklarıyla ilgili.

Allah (cc) buyuruyor ki: “Onlar ki, zorbalıkla karşılaştıklarında birlikte mücadele ederek galip gelirler!” 42/ŞÛRA, 39

Sahte yanlış sloganları gerekçe göstererek ve Hz Hüseyin’in adını kullanarak, Şii milislerin Suriye’nin tüm şehirlerinde uyguladıkları cinayet, yıkım ve insan hakları ihlalleri ve özellikle Aşure Günündeki Halep şehrinin etrafındaki yığınaklara bakınca diyoruz ki: 

Aşure günü gerçeği Hz. İbni Abbas’ın anlattığı gibi, Medine’de aşure günü oruç tutan Peygamber efendimiz, Yahudilerin de oruç tuttuklarını gördü. (Niye oruç tutuyorsunuz?) diye sordu. Onlar da, (Allah’ın İsrail oğullarını düşmanından kurtardığı bir gündür, Musa bu günde oruç tuttuğu için) dediler. Resulullah efendimiz de, Müslümanların bugün oruç tutmalarının sebebini anlatmak için, (Ben Musa aleyhisselama sizden daha layığım) buyurdu. (Buhari, Müslim, Ebu Davud). Yani, bazı Şii cahillerin iddia ettiği gibi, Aşure günün Hz Hüseyin’in öldürülmesini anmak için değil. O günü İhya etmek ancak gündüzünü oruçla ve gecesini kıyam ve ibadetle geçirmekle olur.

Bu katil ve zalim rejimin tüm Şii mezheplerini çirkin bir mezhep savaşına sürükleyerek sonu belli olmayan kanlı bir çatışma ortamı peşinde olduğunu belirtip tüm Şiileri uyarmak istiyoruz. Evlatlarınızı kaybetmeye mahkum bir savaşa neden sokuyorsunuz?

Hz. Hüseyin Sünniler tarafından da çok sevilmektedir. O da kendisi için intikam ve öç alma bahanesiyle kanın dökülmesini onaylamazdı. Öyleyse, Aşure gününü neden yeni bir Kerbela’ya çeviriyoruz? Bir damla Müslüman kanı akıtan veya onun emrini veren her kimse bunun hesabını verebilecek mi?

Bazı liderleriniz Müslüman kanı akıtmanızı süsleyerek Allah’a yaklaşmanın yolu olarak göstermeye çalışmaktadır. Ne zamandan beri Müslümanlara karşı yapılanlar Allah’a (C.C.) yaklaşmak için yapılmış cihat sayılıyor?

Sevgili Suriye topraklarındaki tüm mücahit kardeşlerimize sesleniyoruz. Aranızda husumet ve ayrılıktan kaçının, kafir rejim ve Şii milislerinin şiddetli ve acımasız saldırılarına karşı tek yürek ve tek yumruk olun ve bu yoldaki rehberiniz, Allah-u Teala’nın burduğu gibi: “Hepiniz Allah'ın ipine sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın.” 3/AL-İ İMRÂN, 103

Son olarak, Cenab-ı Hak düşmanlarımıza karşı zafer ihsan eylesin, bize ve tüm Müslümanların her zorluğa karşı yardım etsin. Şüphesiz O, duaları işitir kabul eder.

Âlemlerin Rabbi Allah'a hamd olsun

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum