1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sakaryalı Öğencilerden Suriye Halkı İçin Örnek Dayanışma
Sakaryalı Öğencilerden Suriye Halkı İçin Örnek Dayanışma

Sakaryalı Öğencilerden Suriye Halkı İçin Örnek Dayanışma

Kampüs ’ten Suriye’ye 1Lira1Ekmek sloganıyla yola çıkarak yürütülen çalışmalar sonucunda bir tır gıda malzemesini tamamlayan Sakarya Üniversitesi Öğrencileri Suriye Dayanışma Platformu Kampüste bir basın açıklaması düzenledi.

08 Nisan 2014 Salı 17:15A+A-

Üniversite bünyesinde yürütülen çalışmalar esnasında uydurma haberlerle kampanya hakkında dezenformasyon üreten TGB, TKP ve FKF(Fikir Kulüpleri Federasyonu) nunda kınandığı açıklamanın tam metni aşağıdadır:

KAMPÜS’TEN SURİYE’YE 1 LİRA 1 EKMEK

Kampüs ’ten Suriye’ye 1Lira1Ekmek sloganıyla yola çıktık. Çünkü en temel gıda maddesi olan ekmek, Suriyeli mazlumlar için her zaman bulunabilir bir gıda olmaktan çıktı.

Yanı başımızda, yüzyıllardır komşumuz Suriye’de, insanlık adına utanç veren bir dram yaşanıyor. İç savaş, en acımasız haliyle özellikle sivilleri vuruyor. Son birkaç yıldır ekmek kıtlığı yaşanan şehirlerde fırın önünde bekleyen insanlar, savaş uçaklarıyla bombalandı. Yüzlerce insan öldü, hem de ekmek beklerken aç halde. Fırın önünde bekleyen insanlara saldırı, Suriye iç savaşının en acımasız ve en utanç veren vahşiliğidir. Ekmek bekleyen halk, savaş uçaklarıyla bombalanıyorsa artık insanlıktan çıkılmış demektir.

2012 Aralık itibariyle Suriye’de milyonlarca insanın ekmek dahi bulamadığı,  başını sokacağı, soğuktan korunacağı bir yer aradığı, ayağında ayakkabısı ve üstünde doğru dürüst elbisesi dahi olmayan çocuklarla sokaklarda kaldığı acı gerçeğiyle karşı karşıyayız.  Suriye’de yaşanan insanlık dışı davranışlarda, kadın, çocuk ve yaşlılara uygulanan zulüm, haksızlık ve katliamlara karşı sessiz kalamayacağımızı, bu uygulamaları lanetlediğimizi açıkça ilan ediyoruz. Hiç şüphesiz bu tavır, İslamî ve insanî kimliğimizin bize yüklemiş olduğu tarihî bir sorumluluktur.

Bir yılı aşkın süredir Ortadoğu halkları özgürlük ve adalet talepleriyle, on yıllardır üzerlerine çökmüş bulunan korkaklıktan silkinerek, bedel ödedikleri güçlü bir direniş göstermektedirler. Yeri gelmişken Mısırda Firavunlaşan EL- SİSİ darbeci hükümetinin hukuk tanımaz yargıçlarının 529 ihvan mensubuna verdiği idam kararını da buradan tel’in ediyoruz. Medrese-i Yusufiye’nin güzel simalı yiğitlerini selamlıyoruz.

Suriyeli kardeşlerimiz ağır bir imtihanla karşı karşıya bulunmaktadırlar. Maalesef tarih tekerrür ediyor. Beşşar Esed, zorbalık ve katliam noktasında bundan tam otuz yıl önce Hama'da on binlerce Müslümanı katleden babası Hafız Esad'ın yolunda yürüdüğünü tüm dünyaya gösteriyor. Hala Suriye’de masum insanlar sistematik katliamlara tabi tutuluyor.

Mezhepler, kavimler ve devletler üstü bir hassasiyetle ele almamız gerekliliğine inandığımız bu tür insanlık suçlarını lanetlemeyi bir sorumluluk olarak biliyoruz.

Kampanyamızın 3 hafta gibi kısa bir zaman zarfında amacına uygun bir şekilde ilk tırımızı hazırlayacak meblağa ulaşmak üzereyiz. Bir aksilik yaşanmazsa inşallah bu Cuma günü Sakarya üniversitesi merkez kampüsümüzden Suriye halkına içinde ekmek yapılmak üzere un yüklü tırımızı, dua ile uğurlayacağız Allah’ın izni ile. Bu süre içinde maddi manevi destek veren tüm arkadaşlarımıza Suriye halkı adına teşekkürü bir borç biliyoruz.

Ayrıca, geçen hafta İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesindeki Suriye stantlarımıza saldıran TKP, FKF (Fikir Kulüpleri Federasyonu) ve ADK (Atatürkçü Düşünce Kulübü) gibi üniversitelere yakışmayan oluşumları, yapmış oldukları vicdansız eylemlerinden dolayı esefle kınıyor ve Allah’a havale ediyoruz. Onların bir planı varsa, elbet Allah’ın planı onlarınkinden daha üstündür.

Yine kampüste başlattığımız bu kampanyamız hakkında, en başından beri uydurma istihbarat üreten TGB’li arkadaşlara da buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çünkü dün organize teşebbüsünde bulundukları provokasyon neticesinde, gün bazında en yüksek bağışımızı kabul ettik.

Ve ek olarak, kampanya sürecinde, desteklerini bizden esirgemeyen İstanbul İlahiyat, Elazığ Fırat, Çorum Hitit, Yalova ve Sivas Cumhuriyet Üniversitelerindeki tüm kardeşlerimize Suriye Halkı adına teşekkürlerimiz iletiriz. Allah, hepsinden razı olsun.

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" inancıyla yoğrulmuş bir gelenekten gelen ümmetin bir azası olan biz Müslümanlar, aramıza çizilen sınırlara inat yaşanan vahşet ve katliamlara sessiz kalmayarak safımızı belli edeceğimizi ifade etmek isteriz. Hayatın akışı içerisinde bize dayatılan kapitalist dünyevileşmenin, modern tüketim hengâmesinin bize asli görevlerimizi unutturduğu böyle bir zamanda burada mazlum Suriyeli kardeşlerimizin her zaman ve her şartta yanlarında olduğumuzu belirtmek şahitliğimizin gereğidir.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ SURİYE DAYANIŞMA PLATFORMU

sakarya-20140708-01.jpg

sakarya-20140708-02.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum