1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sakarya'da Havai Fişek Fabrikasındaki Patlamada 2 Ölü 74 Yaralı
Sakarya'da Havai Fişek Fabrikasındaki Patlamada 2 Ölü 74 Yaralı

Sakarya'da Havai Fişek Fabrikasındaki Patlamada 2 Ölü 74 Yaralı

​​​​​​​Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 2 kişinin hayatını kaybettiği patlamada biri ağır 74 kişi de yaralandı.

03 Temmuz 2020 Cuma 15:46A+A-

Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında saat 11.15 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini 74 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Bakanlar bölgede

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, patlama bölgesinde incelemelerde bulundu. 

Koca: 85 ambulans 2 helikopter ambulans bölgede

Bakan Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, fabrikanın bulunduğu bölgeyi havadan da inceledi. Sağlık Bakanı Koca, "85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibi olay yerinde" dedi.

Fabrikada 110 ton patlayıcı bulunuyor

TRT Haber yayınında açıklama yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, fabrikada 110 ton patlayıcı madde bulunduğuna dikkat çekti. Ana binada 25 olmak üzere fabrikada 172 kişinin olduğunu söyleyen Kaldırım, "Bütün ekiplerimiz orada. AFAD, sağlık, itfaiye UMKE, jandarma, emniyet tüm birimlerimiz orada. Fabrika etrafında tüm güvenlik tedbirleri alındı. Patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor. Olayı yakından takip ediyoruz. Bütün çevre güvenliğini aldık, vatandaşların yaklaşmasına müsade etmiyoruz" şeklinde konuştu. 

En yakın yerleşim yeri 6-7 kilometre uzaklıkta

TRT Haber yayınında patlamaya ilişkin bilgi veren Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "8-10 km uzaklıktaki evlerin bile camları patladı. En yakın yerleşim yeri 6-7 kilometre uzaklıkta" dedi. 

Havadan müdahale sürüyor

Söndürme çalışmalarına Sakarya, Kocaeli, Düzce ve İstanbul itfaiye ekipleriyle Sakarya 112, Sakarya Jandarma, Türk Kızılay ve Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 713 personel, 182 araç, 2 arama köpeği, 2 ambulans helikopter, 2 söndürme helikopteri ve 1 söndürme uçağı katılıyor. 

AA

HABERE YORUM KAT