1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sakarya’da Arakan’daki Katliam Protesto Edildi
Sakarya’da Arakan’daki Katliam Protesto Edildi

Sakarya’da Arakan’daki Katliam Protesto Edildi

İHH ve Özgür-Der Sakarya Şubesi Myanmar’ın Arakan bölgesinde Müslüman halka uygulanan katliam ve sürgüne dikkat çekmek ve Suriye’de Baas Çetesince sürdürülen katliamları protesto etmek için eylem gerçekleştirdi.

29 Temmuz 2012 Pazar 06:04A+A-

İHH ve Özgür-Der Sakarya Şubesinin Myanmar’ın Arakan bölgesinde Müslüman halka uygulanan katliam ve sürgüne dikkat çekmek ve bununla birlikte Suriye’de Baas Çetesince sürdürülen katliamları protesto etmek için düzenledikleri basın açıklaması Adapazarı AKM önünde yapıldı.

Arakan’daki katliam durdurulsun” başlığı ile düzenlenen basın açıklamasında “Arakan Yanıyor (D)uyuyormusunuz”, ”Arakan’daki zulme sessiz kalma”, ”Arakan’daki Budist Zulmüne Son”, ”Budist Zulmüne Sessiz Kalma”, ”Arakan’daki Akan Kana Dur De!”, ”Stop the Massacre and Exile of Myanmar Muslim’s”, ” Arakan’da Budist Suriye’de Baas Çetesinin zulmüne son yazılı dövizlerin taşındığı eylemde “Zulme Karşı Direneceğiz”  ve “Tevhid Adalet Özgürlük” sloganları atıldı.

Sakarya Özgür-Der Üyesi Ömer SEVİM’in okuduğu Basın açıklamasına Ömer SEVİM “İslam dünyası Yüce Kitabımız ve Hayat Rehberimiz Kur’an’ı Kerim’in indirildiği mübarek Ramazan ayını idrak ediyor. Müslümanlar bu aya kavuştukları için hamdü senalar ediyor günahlarının bağışlanması için Rablerine yalvarıyorlar. Tüm müslümanlar Ramazan ayını en güzel bir şekilde geçirebilmenin telaş ve heyecanı içerisindeler.Ancak bununla birlikte içinde bulunduğumuz bu Ramazan ayında müslümanların çığlık ve feryatları da yükseliyor. Bugün buraya öncelikli olarak Myanmar’ı batısında yer alan Arakan bölgesinde yaşanan katliama dikkat çekmek için toplandık.”diyerek başladı.

Arakan’da insanların Budist Çetelerin Suriye’de de Baas Çetesinin zulmü altında olduklarını ve destek ve yardıma ihtiyaçları olduğunu belirten SEVİM açıklamasını “Diğer yandan Suriye’de yaşanan katliamlar on yedi ayı geride bıraktı. Özgür Ordu’nun Baas çetesinin kalbine yaptığı eylemden sonra bocalayan rejim artık kendi halkına savaş uçakları ile saldırmaya başladı. Direnişin başladığı ve sürdüğü şehirlerin dışında Şam’ın ve Halep’in de artık Baas rejiminden kopma sürecine girmeleri elbette Suriye’li müslümanların en önemli kazanımları olarak görülmelidir.” diyerek sürdürdü.

Evet! Arakan destek bekliyor tıpkı Şam gibi Halep gibi Hama gibi. Evet, Arakan destek bekliyor tıpkı Filistin, Patani, Doğu Türkistan, Somali, Afganistan, Çeçenistan ve Irak gibi. Arakan’da öldürülen insanlarla Hama’da katledilenler arasında ne fark var? Filistin’de öldürülenlerle Humus’ta öldürülenler arasında ne fark var? diyerek açıklamasına devam eden Ömer SEVİM açıklamanın sonunda;

 “Müslüman ne pahasına olursa olsun “mübin” bir mücadelenin içerisinde apaçık, anlaşılır ve kendisini yine en güzel bir şekilde kendisi açıklayan Kuran’ın önderliğinde vahyin şahitliğini yerine getirmelidir. Müslüman her zaman hakkın yanında olmalıdır. Doğruluktan ve adaletten şaşmamalıdır. Kardeş olmak birbirinden haberdar olmak aynı acıyı paylaşabilmek demektir. Yaşanan sıkıntı, zulüm ve imtihanı yaşayan için sabredebilme, tanık olan içinse sınandığımızı fark ederek yardım elini uzatabilmek demektir. Kardeşlik ise bizlere hangi koşul ve şartlarda olursak olalım Ümmet olma bilincini, kopmaz sarsılmaz bağlarımızı ve köklerimizi hatırlatmalıdır.” dedi. 

sakarya-20120728-2.jpg

sakarya-20120728-3.jpg

sakarya-20120728-4.jpg

sakarya-20120728-5.jpg

sakarya-20120728-6.jpg

sakarya-20120728-7.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum