1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şaka Değil; Göçmen Kuşlar Esed’e Emanet!
Şaka Değil; Göçmen Kuşlar Esed’e Emanet!

Şaka Değil; Göçmen Kuşlar Esed’e Emanet!

Şaka gibi protokol... Suriye'de kadın ve çocuklar dahil 200 bin kişinin canına kıyan Esed, göçmen kuşların korunması için BM ile protokol imzaladı.

25 Aralık 2014 Perşembe 12:54A+A-

2011 yılında başlayan ayaklanmanın ardından yaklaşık 200 bin insanın rejim tarafından katledildiği Suriye’de Esed yönetimi ile BM Çevre Programı yetkilileri arasında göçmen kuşların güvenli bir şekilde göç etmesi için protokol imzalandı.

BM Çevre Programı yetkilileri ile Suriye Çevre Bakanlığı yetkilileri Başkent Şam’daki bakanlık binasında bir araya geldi. Burada imzalanan protokol ile ülke üzerinden geçiş yapacak olan göçmen kuşların güvenliği Esed rejimine emanet edildi.

Dünya Çevreyi Koruma ve Göçmen Kuşlar günü münasebeti ile bakanlıkta düzenlenen etkinlikte konuşan Çevre Bakanı Nazire Sırkis, kuşların korunması için büyük çaba harcadıklarını vurgulayarak, göçmen kuşların Suriye topraklarında bulunan bazı bölgelerde dinlendiğini ve bu kuşların güvenli bir şekilde göçlerine devam etmeleri için gereken çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Suriye’de 2011 yılında rejime karşı başlayan ayaklanmanın ardından rejim güçlerinin saldırıları sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 bin kişi hayatını kaybetti. Başta Türkiye olmak üzere çevre ülkelerde dört milyona yakın Suriyeli sığınmacı durumunda. Ülkede rejim güçleri savaş uçakları ile hemen hemen her gün muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgeleri bombalıyor. Bu saldırılarda yaygın olarak kullanılan varil bombalarının düştüğü bölgelerde çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan onlarca sivil hayatını kaybediyor.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum