1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sahte diploma hadisesi izah bekliyor!
Sahte diploma hadisesi izah bekliyor!

Sahte diploma hadisesi izah bekliyor!

Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması kullandığı iddiaları bir süredir kamuoyunda yoğun biçimde tartışılıyor.

21 Aralık 2020 Pazartesi 18:11A+A-

HAKSÖZ HABER

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, İmrahor Meslek Lisesi adına düzenlenmiş sahte diplomayla Gazi Üniversitesi Spor Okulu’na kayıt yaptırdığı iddia edilmişti. Bir süredir devam eden tartışmaların üstüne Hamza Yerlikaya, “Benim diplomasız olduğumu ispat edersen siyaseti bırakıyorum” yanıtını verdi.

Hamza Yerlikaya hakkında ki sahte diploma gerekçesiyle açılan davanın belgelerini kamuoyu ile paylaşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Hamza Yerlikaya’nın ‘sahtekarlıktan’ suçlu bulunduğunu ifade etti. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 22 Ocak 2001 tarihli gerekçeli kararında, Yerlikaya için şu hükmü içeriyor:

“Güreş Sporunda Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olan sanık, aşamalardaki savunmalarında tanımadığı bir şahsın kendisine gelerek ‘neden yüksek tahsil yapmadığını’ sorduğunu ‘ortaokul mezunu olduğunu lise mezunu olmadığından yüksek tahsili yapmadığını’ söylediğini diğer şahsın bunu ‘hallederiz’ diye söylediğini, daha sonra bu şahsın İmrahor Meslek Lisesi’nden alınmış diplomayı kendisine getirerek verdiğini bu diploma ile  Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na kaydını yaptırdığını savunmuştur. Sanığın kullandığı diploma sahte olup bu sahteliği yapanlarla dayanışma içine girdiğine, bu suça katıldığına dair herhangi bir delil yoktur. Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir.”

2001 tarihli karara göre sahte evrak kullanmak suçlamasını kabul eden Yerlikaya, toplumsal vicdanı zedeleyen açıklamalarıyla saldırgan bir tutum içerisine girdi. 2001 senesinde mahkemedeki açıklamalarını kabul edip sorunlarla yüzleşmek yerine muarızı Özkoç’e FETÖ ithamında bulunarak olayı bağlamında saptırmaya çalıştı.

Devlette şeffaflığın sağlanabilmesi adil ve ahlaklı bir işleyiş için zaruridir. Devletin üst kademelerindeki insanların çok dikkat etmesi gereken bu husus FETÖ ithamlarıyla geçiştirilemez. Sorunlarla yüzleşmek siyasete, devlete, topluma fayda sağlayacak bir tavır alışken sorunları halının altına süpüren mantık işi iyice içinden çıkılmaz bir hale sokuyor!

1-028.jpeg

2-005.jpeg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum