1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Sahaya çıkan gazetecilerden Bayraktar övgüsü!
Sahaya çıkan gazetecilerden Bayraktar övgüsü!

Sahaya çıkan gazetecilerden Bayraktar övgüsü!

Türkiye’deki muhalif gazetecilerin ekseriyeti SİHA ve İHA ile savunma sanayisi için yapılan işleri küçük görüyor ve abartıldığını iddia ediyorlardı. Aynı gazeteciler Ukrayna’daki savaşta karşılaştıkları muameleler sonrası Bayraktar’a hayranlık ile döndü!

17 Mart 2022 Perşembe 14:43A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de birçok gazeteci, muhalif ve siyasi isim, Baykar yapımı Bayraktar TB2 SİHA sistemlerine yönelik ifade ettikleri olumsuz sözler ile hatırlanıyor. Medya araçlarında bu sistemlerin zannedildiği kadar iyi olmadığını veya abartıldığı yönünde yorumlarda bulunuyorlardı.

Rusya Ukrayna arasında başlayan savaş sonrası birçok gazeteci Ukrayna’da savaşa dair izlenimleri aktarmak için yola koyuldu. Neredeyse her gazeteci yolculuğunun sonunda Türkiyeli olmanın Ukrayna’da, TB2 SİHA’nın sahibi muamelesine maruz kaldıklarına dair örneklikler ile döndü.

En amansız karşıt şahıslar bile SİHA’ların tabiri caizse ekmeğini yiyerek, Ukrayna’da bir savaş ortamında bulunması zor şeyler olan rahat, kolay, güvenilir yolculuklar ve röportajlar eşliğinde mesleklerini icra edebildiler.

Geçtiğimiz hafta İsmail Saymaz itirafta bulunmuş, SİHA’ların çok önemli olduğunu ifade etmişti. Geçtiğimiz gün ise Murat Ağırel yine Halk TV’de Bayraktar SİHA’larının Ukrayna’da kendisi gibi Türkiyeli gazeteciler için anahtar rol oynadığını şöyle ifade etti: “’Oralardan geçmenin kilit anahtarı ne biliyor musunuz?’, ‘Türküm dediğiniz anda’ hemen “Bayraktar” diyorlar. Şaşırıyorsunuz bunu duyunca, Polonya’da da bulundum orada da taksici söyledi bana “Sizin ordunuz çok güçlü, elinizde çok güçlü silahlar var” dedi bana. Ukrayna sınır kapılarında da 4-5 defa duydum Türkiye’den geldiğinizi söylediğiniz anda “Bayraktar” diyorlar.”

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum