1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Safiye İnce İçin 4 Yıl 6 Aya Kadar Hapis İstendi
Safiye İnce İçin 4 Yıl 6 Aya Kadar Hapis İstendi

Safiye İnce İçin 4 Yıl 6 Aya Kadar Hapis İstendi

​​​​​​​Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anıtkabir'de çektiği görüntünün ardından başlatılan soruşturmada Safiye İnce hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

27 Temmuz 2018 Cuma 20:24A+A-

Anıtkabir'de cep telefonuyla çektiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Safiye İnce hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Ahmet Dalgalı'nın hazırladığı iddianamede, Safiye İnce'nin Instagram hesabından paylaştığı görüntüdeki sözleri aktarıldı ve bu sözlerin, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret niteliğinde olduğu" ifade edildi.

Safiye İnce'nin, soruşturma aşamasında alınan ifadesinde, "bir anlık düşüncesizliği nedeniyle böyle bir şey olduğunu" söylediği ve pişmanlığını dile getirdiği bildirilen iddianamede, sanığın "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun" uyarınca "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.

İddianameyi kabul eden Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi, Safiye İnce'nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Safiye İnce, sosyal medyada Kemalistler ve bir kısım iktidar yanlısı trollerin tarafından gerçekleştirilen linç kampanyası neticesinde tutuklanmıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

5 Yorum