1. HABERLER

  2. HABER

  3. BİYOGRAFİLER

  4. Şadiye Yürükoğulları kardeşimiz Hakk’a yürüdü
Şadiye Yürükoğulları kardeşimiz Hakk’a yürüdü

Şadiye Yürükoğulları kardeşimiz Hakk’a yürüdü

28 Şubat’ın mücadeleci öğretmenlerinden Şadiye (Demirci) Yürükoğulları Hakk’a Yürüdü.

11 Mart 2024 Pazartesi 23:38A+A-

Günay Bulut / HAKSÖZ HABER

Kuruluşundan itibaren uzun yıllar boyunca Özgür-Der camiasında faaliyetler gösteren, İslami kimlik ve gayretleriyle maruf Şadiye Yürükoğulları ablamız/kardeşimiz 1970 yılında Samsun’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Samsun’da tamamladı.  Yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nde tamamlayarak meslek dersleri öğretmeni oldu.

İlk görev yeri olan Şanlıurfa Siverek Kız Meslek Lisesine 1994 yılında meslek dersleri öğretmeni olarak atandı.  1996 yılında evlilik sebebiyle eş durumundan İstanbul Eyüp’e tayin oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Halk Eğitim Müdürlüğü’ne buradan da Çocuk Esirgeme Kurumuna görevlendirildi. Burada bir süre çalıştı. Fakat bir süre sonra 28 Şubat Cuntasının baskı ve dayatmaları sonucu başörtülü olarak çalıştığı gerekçesiyle açığa alındı. 1999 yılında da aynı gerekçeyle meslekten ihraç edildi.  Yedi yıl işsiz kaldı. 2006 yılında AK Parti Hükümeti tarafından çıkarılan memur sicil affıyla tekrar mesleğine geri döndü.

Eyüp Halk Eğitim Müdürlüğü ve Esenler Halk Eğitim Müdürlüğünde öğretmenlik yaptı.  2014 yılında alan değişikliği yaparak TOKİ Kayaşehir Ortaokulunda teknoloji tasarım öğretmeni olarak göreve başladı. Böylece çok özlediği öğrencilerine yeniden kavuştu. 2017-2019 yıllarında Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulunda Müdür Yardımcılığı görevini yaptı. En son Toki Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulunda teknoloji tasarım öğretmeni olarak görev yapıyordu.

Bir süredir kanser tedavisi gören 3 erkek evlat annesi Şadiye Yürükoğulları 11/03/2024 günü tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Şadiye abla yaşadığı her anı Rabbinin makamından korkarak güzel işlerle, salih amellerle doldurdu. Tefsir ve hadis derslerine aktif olarak katılan, Filistin’den Doğu Türkistan’a ümmeti ilgilendiren eylem, kermes, panel, yardım faaliyeti gibi hemen her etkinlikte görev aldı.

Şadiye abla hayatının her döneminde ümmetin derdiyle dertlenip, sevinciyle sevindi. Allah’ın  sevdiklerini sevdi, öfkelendiklerine de öfkelendi. Genç yaşlarından itibaren vefatına dek Kur’an talebeliğini sürdürdü. O, saliha bir mümin, merhametli bir anne, vefakâr bir evlat, fedakar bir eş, sabırlı bir öğretmen, estetik bir meslek insanı, nahif bir dost,  korkusuz bir eylem kadınıydı. Ahiret gününe inanarak bir muvahhid olarak yaşadığına şahidiz. Şahit ol Yarab!

HABERE YORUM KAT

67 Yorum