1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sadece ekonomiye odaklanmış bir toplum sağlıklı düşünemez!
Sadece ekonomiye odaklanmış bir toplum sağlıklı düşünemez!

Sadece ekonomiye odaklanmış bir toplum sağlıklı düşünemez!

Mehmed Göktaş ekonomik gelişmeler etrafında yaşanan tartışmaların büyük oranda spekülasyonlardan hareketle inşa edildiğine dikkat çekerken insana esas sorumluluklarını unutturduğunu ifade ediyor.

07 Haziran 2023 Çarşamba 18:00A+A-

Mehmed Göktaş / Doğruhaber

Ekonomiye odaklanmanın sonu hayır getirmez

Gündemin başında hep bu şekilde ekonominin olması, paradan başka bir şeyin konuşulmaması, günlerdir bütün dikkatlerin Mehmet Şimşek ve ekibinin üzerinde yoğunlaşması şahsen beni rahatsız ediyor hatta ürkütüyor.

Daha iş başı yapmadan piyasalar üzerindeki etkisi üzerinde yorumlar yapmak ne derece doğrudur?

“Böyle bir günde, fiyatların fırladığı, pahalılığın zirve yaptığı bir dönemde başka ne konuşulacaktı” diyebilirsiniz.

Peki, doyumsuz insanlarla dolu bir dünyada “tamam, bu kadar yeter” diyebileceğimiz bir sınır bir durak noktası var mıdır?

Daha da önemlisi, başarmak mümkün mü, başarmak tamamen bizim elimizde midir?

Çünkü çalışmak ayrı bir şeydir başarmak ayrı bir şeydir. İnsanlara düşen çalışmaktır, başarmak, zafere ulaşmak Allah’tandır.

Bu yeni kadroyla da başarıya ulaşılamayacağı ihtimaline de hazır olalım.

Bizim yöneticilerden asıl beklentimiz hakça bölüşmektir. Madem ki kazanç, hasılat bu kadar o halde eldeki mevcut oran hakça bölüşülmelidir.

Eğer insanlar mevcut olanın hakça bölüşüldüğünü görür ve ikna olursa söyleyecek bir şeyi kalmaz. Hatta bu anlamda zarar bölüşmeye de ikna olur, payına düşen faturayı da öder.

Yani insanlar ancak hakça bölüşmekle sükunete erer. Kazanmak, kâr etmek yüzde yüz insanların özellikle yöneticilerin elinde değildir ama adaletli olmak yöneticilerin elindedir.

Gelelim asıl söylemek istediğimize. Ekonomiye, paraya böylesine odaklanmamız bizlere fazla yakışmadığı ve Rabbimizi hiç hoşnut etmeyeceği kanaatindeyim.

Durmadan paradan, dövizden konuşmak enflasyondan, rakamlardan bahsetmenin Müslümanı küçük düşürdüğü inancındayım. Az çok Kur’an mütalaa edenler bunu hemen görür.

Peygamber Aleyhisselam bir duasında; “Allah’ım, dünyayı üzerinde en çok yoğunlaştığımız şey yapma...” buyuruyor.

Selam ve dua ile.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum