1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Sadakataşı Derneği’nden Afrin’e Mobil Fırın
Sadakataşı Derneği’nden Afrin’e Mobil Fırın

Sadakataşı Derneği’nden Afrin’e Mobil Fırın

Sadakataşı Derneği, TSK ve ÖSO’nun Zeytin Dalı Harekâtı ile ele geçirdiği Afrin’de halkın sıcak ekmek ihtiyacını karşılamak için bölgeye mobil fırın gönderdi.

25 Mart 2018 Pazar 10:23A+A-

Sadakataşı Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında yapılan operasyonlarla PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’den ele geçirilen Afrin’e, Sadakataşı Derneği, günlük 25 bin ekmek üretme kapasitesi olan mobil fırın yolladı.

Dernek tarafından 5 yıl önce Suriye’de yaşanan savaş sebebiyle hizmete sokulan mobil fırın, Orta Doğu’da tüketilen ve “Pita” olarak bilinen lavaş ekmeğini üreten ilk mobil fırın olma özelliği taşıyor.

Mobil fırın daha önce Türkiye’ye gelen göçmenlerin yoğun yaşadığı Kilis, Reyhanlı, Şanlıurfa ve Cerablus’ta da hizmet verdi.

Afrin’in ele geçirildiği ilk günden itibaren bölgede yoğun şekilde insani yardım faaliyetlerine devam eden dernek, bölgede şartlar normale dönüp fırınlar yeterli hizmet verene kadar mobil fırının kalacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT