1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Sadakataşı Derneği Gazze'de
Sadakataşı Derneği Gazzede

Sadakataşı Derneği Gazze'de

Sadakataşı Derneği, İsrail'in saldırılarından sonra büyük sıkıntı yaşayan Gazze'ye yardım götürdü.

23 Kasım 2012 Cuma 16:46A+A-

 

20 Kasım Salı günü itibarıyla Gazze'ye giriş yapan Sadakataşı Derneği Acil yardım ekipleri Gazze'de acil yardım çalışmaları kapsamında ilk etapta Şifa hastanesindeki yaralılara yönelik acil müdahale için gerekli tıbbi malzemeler, ilaç dağıtımlarını gerekleştiren dernek, dönüşümlü olarak Gazze'de kalmayı planlıyor.

Sadakataşı derneği acil yardım koordinatörü Murat Hazine'den edinilen bilgilere göre, İsrail saldırılarının yoğun olarak devam ettiği sıralarda, şehrin her yerine hedef gözetmeksizin bombalar yağıyordu. Ateşkes ile birlikte rahat bir nefes alan Filistin'in Gazze şehrinde savaşın açtığı derin yaralar sarılmaya çalışılıyor.

İsrail'in saldırılarında 164 Şehit 1.200 yaralının olduğu Gazze'de alt yapı okullar, resmi binalar ve şehrin bir çok yeri ciddi anlamda zarar gördü. Yaşamını yitirenlerin çok büyük bir kısmının çocuk ve kadınlardan oluşan sivillerin olduğu saldırılarda İsrail kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi.

İlk etapta acil ilaç ve gıda maddelerinin dağıtımlarını gerçekleştirecek olan dernek görevlileri Gazze'de Şifa hastanesini ziyaret ederek hastane yetkililerinden de bilgi aldı. Hastanede ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi gereksinimlere ilişkin yapılan çalışma neticesinde çeşitli tıbbi malzemeler ile gıda maddeler temin edilerek yetkililere teslim edildi.

Sadakataşı Derneği Acil yardım koordinatörü Murat Hazine; Gazze'de sürdürdükleri çalışmalar kapsamında Filistin sağlık bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları istişareler neticesinde kendilerine verilen ihtiyaçlara ilişkin; Serumlar, ameliyathane malzemeleri ve ilaçları, antibiyotikler, ağrı kesiciler ve çeşitli tıbbi malzemeler temin edilerek sağlık bakanlığı yetkililerine teslim edildiğini belirtti.

Kurulduğu günden itibaren Gazze'de yardım çalışmalarını sürdüren dernek, en son Kurban organizasyonu için gittiği Gazze'de, Filistin Başbakanı İsmail Haniyye tarafından misafir edilmiş, Heniyye'nin teşekkür ve dualarıyla yurda dönmüştü.

Gazze'ye 1 Milyon Liralık Yardım

Sadakataşı Derneği geçtiğimiz Ramazan ayında Gazze'de 550 bin liralık insani yardım ve kumanya dağıtımları gerçekleştirdi. Yine Kurban dönenimde kurbanlık kesim ve dağıtımları gibi yardımlar kapsamında 2012 yılının 10 aylık döneminde sadece Gazze'de yaklaşık 1 Milyon liranın üzerinde acil yardım faaliyeti gerçekleştiren dernek, savaş ve kriz bölgelerindeki faaliyetlerine ara vermeden devam ederken Gazze için de acil yardım çağrısı yapmış durumda.

Sadakataşı Derneğine 0216 614 04 61 numaralı telefondan ve sadakatasi.org.tr adresinden ulaşılarak bilgi alınabilir ve bağışta bulunulabilir.

2012-gazze-kurban-sadakatasi-128.jpg

2012-gazze-kurban-sadakatasi-382.jpg

gazze-ilac-dagitim-2012-(1).jpg

gazze-ilac-dagitim-2012-(2).jpg

heniyye-ziyaret.jpg

HABERE YORUM KAT